Motorsportvärlden är stor och spännande och precis som för andra sporter finns det gott om marknader att betta och vinna pengar på för de som vet hur man gör. Oavsett om det är F1, MotoGP, Nascar, rally, speedway eller supercars, finns det gott om marknader för alla motorsport-fans som gillar motorsport betting att kasta sig över och eventuellt vinna stort.

I denna guide för betting på motorsport ska vi gå igenom alla sätt du kan använda för att lägga spel på populära motorsporter från hela världen. Oavsett om du vill betta på den slutgiltiga vinnaren av en racingsäsong eller på något specifikt under loppets dag, kommer vi att visa dig hur du får ut det mesta av din motorhjärna.

Vad kan jag betta på i F1?

Inom F1 betting  finns det många slutgiltiga vinnare att spela på. Det populäraste är att spela på vinnaren av förarnas mästerskap. Man vinner på denna marknad genom att betta på föraren som ligger högst upp i tabellen vid slutet av säsongen.

Sedan finns det ett annat världsmästerskap som avgörs av den sammanlagda summan av poäng under en F1-säsong: konstruktörsmästerskapet. Då bilen, självfallet, har en stor påverkan på den eventuella vinnaren av förarnas mästerskap, är det rimligt att fansen ska kunna betta på vilken konstruktör slutar i topp.

Eftersom att F1 är så populärt, har andra marknader för slutgiltiga vinnare kommit fram där fans kan förutse olika händelser eller lyssna på speltips som kommer under säsongen. Bland specialmarknaderna kan spelare spela på vem av två givna förare som kommer att sluta högst upp i tabellen, så väl som om någon av dessa två vinner ett lopp eller hamnar på pallplats innan säsongen är slut.

Även om det är populärt att spela på vilka som kommer att stå som slutgiltiga vinnare vid slutet av säsongen är det betting under tävlingsdagen som lockar de som är insatta i sporten.

Vilka marknader finns det för F1 Grand Prix på tävlingsdagen?

Inför alla tävlingsdagar börjar fans världen över att prata om vilken förare som kommer att sluta som vinnare. Att på tävlingsdagen spela på en vinnare av GP ger oss två alternativ. Det första, spelarna kan spela på en förare att vinna loppet, t.ex Monacos Grand Prix.

Eller så kan de som spelar på motorsport ge sig själva lite svängrum eller spela på att en dark horse tar en pallplats genom att betta på GP-vinnare 1-3 odds – vilket helt enkelt betyder att ditt val kan sluta etta, tvåa eller tre för att du ska vinna.

Fler marknader öppnas när det börjar dra ihop sig till start för alla GP-tävlingsdagar, såsom snabbast förare under test- och kvalloppen. På tävlingsdagen kan du ofta hitta odds på slutplatser och andra mer detaljerade spelmarknader.

Vad kan jag spela på i MotoGP

Motorcykelsportens supporterskara fortsätter att växa, vilket leder att ännu fler fans vill lägga spela på de största mästerskapen och tävlingsdagarna.

När det kommer till betting på slutgiltig vinnare, är det inte bara MotoGP-mästerskapet som motorcykelsportens fans kan spela på, det finns även marknader för vinnaren av Moto2-mästerskapet och Moto3-mästerskapet.

I Moto3 kan du spela på vilken förare som kommer att sluta högst upp i tabellen vid säsongens slut. I Moto2 och MotoGP kan du även spela på vilken av de valda förarna som kommer att sluta högst upp i tabellen.

Vilka marknader finns det för MotoGP Grand Prix på tävlingsdagen?

Om du har på känn vem som kommer att vinna nästa MotoGP Grand Prix mästerskap, gå då in på de enskilda marknaderna för racing. Här kommer du till exempel att kunna hitta en lång lista över förare som är ute efter att vinna loppet, vilken ofta kan erbjuda ganska kittlande odds.

Det går att hitta riktigt bra odds på förare som ibland är favoriter att vinna hela MotoGP-mästerskapet, men som av någon anledning inte är favorittippade i ett särskilt lopp. Det kan bero på väderförhållanden, körstil eller form, men de brukar ändå ha god chans att vinna loppet då de är duktiga förare.

Vad kan jag betta på i Nascar?

Med ett sådant konkurransutsatt startfält av förare och bilar som i Nascar, har marknaden för slutgiltig vinnare kommit att bli väldigt populär bland sportens beskyddare.  Genom att gå in på marknaden (Monster Energy Nascar Cup Championship 2018) för vinnare, kan du spela på föraren som du tror kommer vara i toppen när säsongen tar slut.

Om det är det kommande loppet som har tänt igång dig och fått dig att vilja spela på en vinnare, vänd då din uppmärksamhet mot de enskilda marknaderna på tävlingsdagen.

Vilka marknader är tillgängliga för Nascar på tävlingsdagen?

Precis som vid betting på F1, kan Nascar-fans lägga spel på vem de tror kommer att vinna loppet så väl som på förare som de tror kommer att hamna bland topp tre.

På varje sida för loppen under Nascar-säsongen, kommer spelarna att se två kolumner, en som heter ”Vinnare” och den andra ”(1-3)”. Om du har en stark känsla för att en förare kommer att vinna loppet, kan du ta de högre oddsen för föraren att vinna loppet. Men eftersom att allt kan hända på tävlingsdagen, är det ibland smartare att använda sig av 1-3 marknaden som en försäkring. 

Vad kan jag spela på i rally?

När det kommer till rally är det sportens stora event, World Rally Championship, som lockar fansens blickar. Så för att öka spänningen under säsongen, vänder sig fansen till marknaden för slutgiltig vinnare för att spela på vinnaren av World Rally Championship.

Vad kan jag spela på i speedway?

Det ska inte förväxlas med ett enskild lopp, Speedway Grand Prix är den väldigt omtyckta speedway-säsongen. Du kan hitta marknader för alla potentiella vinnare av årets säsong.

Vi ska inte heller glömma bort att du även kan hitta odds på vinnaren av eftertraktade Svenska Elitserien. Du kan hitta odds inklusive och exklusive resultat från slutspelet. Speedway-fans kan även lägga till lite extra spänning genom att titta och spela på sportens framtida stjärnor i U21-VM. 

Precis som i fallet med de flesta motorsporterna och deras spelmarknader, kan du även lägga spel på marknader för enskilda lopp.

Vilka marknader finns det för speedway Grand Prix på tävlingsdagen?

Lopp inom Speedway Grand Prix-säsongen får sina egna Grand Prix-marknader där fans kan sätta sina kunskaper på prov. Med tanke på hur konkurrensutsatta loppen är, finns det ett par väldigt bra odds utnyttja om du gillar att spela på oddset

Vad kan jag spela på i supercars?

I Australien är supercars en av de populäraste motorsporterna och Supercars Championship är den bästa australiensiska touring car tävlingen. Fans i Australien och resten av världen flockas till spelmarknader för spel på vinnaren av förarnas mästerskap. I supercars kan även spelare lägga spel på vem de tror kommer att sluta i toppen av Enduro Cup – ett endurorace för supercars. 

Det finns även enskilda marknader för fansen att spela på under Enduro Cup turneringen.

Vilka marknader är tillgängliga för supercars på tävlingsdagen?

Precis som med de kalenderdagar som omger tävlingsdagarna i F1 och Nascar, finns det massor av spel på vinnare under Enduro Cup. Först har vi slutgiltig vinnare som ofta har ganska höga odds, sedan har vi placering på plats 1-3. Dessa odds är oftast lägre.

Det finns så mycket motorsport att spela på

Som du kan se har alla de populäraste motorsporterna och de största eventen marknader för slutgiltiga vinnare av turneringar. Många sporter erbjuder även fans att spela på vinnare av lopp och till och med marknader för att föraren ska hamna på pallen under tävlingsdagen.

Lär dig om andra sporter du kan spela på och om spelvillkor:

Betting Guide För Hästkapplöpning

Förklaring av Speltermer – Former av Spel

Förklaring av Spelodds

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag