Sportstjärnor i världen tjänar allt större summor. Tidigare utövades alla sporter som en hobby och alla idrottare var amatörer, men i och med att sporterna började locka till sig en publik så började idrottarna tjäna pengar.

Nu får idrottare i dem största sporterna löner och ersättning på flera miljoner. I samband med den digitala revolutionen och sociala medier har idrottare även kunnat tjäna multum på sponsorer. 

I denna lista så kommer vi gå igenom de kvinnliga idrottare som tjänat mest under året. Inom sporter så har det alltid varit en väldigt skev skillnad i ersättning männen fått gentemot kvinnor, men positivt för i år, är att en av kvinnorna på listan nedan slagit in sig i topp 30 listan över dem idrottare som tjänat mest i världen (både herrar och damer).

Intressant nog så är dem fem kvinnliga idrottare som tjänat bäst i år, tennisspelare. Den första icke-tennisspelaren placerar sig på 10e plats och är fotbollsspelaren Alex Morgan. 

Häng med när vi går igenom listan över de rikaste kvinnliga idrottarna. De finansiella siffrorna i denna artikel har hämtats från Forbes.

 

Idrottarna som tjänade mest

5. Bianca Andreescu

4. Simona Halep

3. Ashleigh Barty

2. Serena Williams

1. Naomi Osaka

 

Vill du hitta intressanta livespel kan du spana in oddset live

5. Bianca Andreescu | $8.9M

På femte plats hittar vi Andreescu. Hon är född år 2000 och klassas som en av tennisens största talanger.

Hon blev 2019 den förste kanadensiske spelaren att vinna en Grand Slam när hon vann US open. 

Hon har under 2020 tjänat ihop 8.9 miljoner dollar. Av dessa var 4 miljoner dollar från sponsorer.

 

4. Simona Halep | $10.9M

Den rumänske forne världsettan och nuvarande världstvåan tjänade 10.9 miljoner dollar under 2020 fastän flera av årets turneringar blev inställda på grund av pandemin. 

Hon spelade ihop 6.9 miljoner som hon fick i prispengar och 4 miljoner dollar från sponsorerna. 

Hon ligger även på fjärde plats över totala prispengar under karriären med 36.5 miljoner dollar. 

Spana in 888sports speltips

 

3. Ashleigh Barty | $13.1M

Världsettan Barty är blott den andra (kvinnliga) världsettan någonsin från Australien.

Även om året påverkas väldigt mycket av Covid-19 pandemin så har Barty ändå lyckats tjäna ihop 13.1 miljoner dollar.

10.1 miljoner av dessa kom från prispengar och 3 miljoner från sponsoravtal med bolag som Fila och Head.

2. Serena Williams | $36M

På andra plats hittar vi legendaren Serena Williams. 

Även om karriären börjar lida mot sitt slut så är Serena fortfarande klassad som en av världens bästa spelare, för närvarande är hon rankad på 11e plats. 

Serena är den tennisspelare som vunnit mest prispengar i historien där hon tjänat massiva 93 miljoner dollar under karriären. Förutom det har hon även tjänat en hel pengar från hennes sponsorer som exempelvis Nike, Gatorade och Procter & Gamble. 

En anledning till att storbolagen är så intresserade av att sponsra henne, förutom tennistalangen är hennes massiva följarskara på sociala medier där hon har över 40 miljoner följare. 

Under 2020 så tjänade hon in 36 miljoner dollar och av dessa var 32 miljoner från sponsorerna.

 

1. Naomi Osaka | $37.4M

Världstrean Naomi Osaka valde inför OS 2020 (nu flyttat till 2021) att representera Japan. Vilket ledde till att de stora japanska bolagen flockades kring henne.

Under 2020 var det endast Roger Federer som tjänade in mer från sponsorerna än hennes 34 miljoner dollar inom tennisen. Japanska bolag som sponsrar Naomi är Nissan, All Japan Airways, Nissin och Yonex. 

Förutom sponsor pengar så drog hon in 3.4 miljoner dollar i prispengar där hennes andra US open titel var höjdpunkten i ett pandemisargat tennisår. 

 

*Credit for the main photo belongs to Seth Wenig/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag