Den spanska fotbollen har under 2000-talet upplevt sin bästa period någonsin, spanska klubbar har i princip haft monopol på Champions League (Real Madrid & Barcelona) och Europa League (Sevilla & Atletico Madrid). Även det spanska landslaget har genomgått en fantastisk era, laget har lyckats vinna VM en gång och EM två gånger. 


Anledningen till denna framgång är att den spanska fotbollen levererat talanger på löpande band. Häng med när vi tar en titt på den nuvarande säsongens bästa talanger. 
 

1. Ansu Fati

2. Óscar Rodríguez

3. Riqui Puig

4. Marc Cucurella

5. Ander Barrenetxea

5. Ander Barrenetxea


Ander föddes i den basiska staden San Sebastian och har sedan barnsben spelat i stadens storklubb, Real Sociedad. 
Barrenetxea som oftast spelar som vänsterytter gjorde debut i La Liga när han endast 16 år gammal fick komma in i matchen mot Deportivo Alaves. I och med det inhoppet blev han den första spelaren som är född på 2000-talet att spela i den spanska högsta ligan.


Liten och kvick är Barrenetxea ett ständigt hot ute på vänsterkanten och brukar ofta spela fram vår svenska stjärna Alexander Isak till målchanser, som han gjorde när Isak stod för två mål borta mot Real Madrid. Det var förövrigt mot just Real Madrid, Barrenetxea gjorde sitt första mål i en match som slutade 3-1 till Real Sociedad.

 


4. Marc Cucurella 


Cucurella började spela futsal innan han gick igenom Barcelonas kända plantskola, La Masia. Han lyckades aldrig slå igenom i Barca utan det blev i utlåningen till baskiska Eibar som blev hans stora genombrott. Hans stabila prestationer ute på vänsterkanten gjorde att Eibar utnyttjade sin köpoption och köpte upp honom permanent.

Det intressanta är att endast 16 dagar efter sin flytt till Eibar, valde Barcelona att utnyttja sin återköpsklausul och köpa tillbaka honom för att sedan omgående skeppa iväg honom på lån till Getafe. Under hans tid i Getafe har laget presterat över förväntan och konkurrerat om Europaplatserna och det gjorde att Getafe under sommaren 2020 valde att köpa upp honom permanent.

Klicka här för att hitta speltips 

3. Riqui Puig 


En annan av La Masias nya grupp av talanger är Riqui Puig som av många anses vara arvtagaren till Iniesta. Puig blev ett hett namn ute I världen efter sina fantastiska prestationer under Uefa Youth Leauge där Barcelona slutade som mästare. Han debuterade för A-laget 2018 i Copa del rey och blev nu under säsongen 2020/2021 permanent uppflyttad till A-laget. Även om det är ganska så trångt på Barcas mittfält kommer han få chansen att briljera med sin underbara passningsfot. 

Puig

2. Óscar Rodríguez 


Óscar är en produkt från Real Madrids berömda La Fábrica (Fabriken), tyvärr brukar talanger från Real ofta ha det svårt att slå sig in i A-laget då klubbens ledningen ofta fokuserat på köpa in färdiga produkter och världsstjärnor. Tidigare har världsklassspelare som  Cambiasso, Mata, Eto’o och Parejo lämnat Reals akademi utan att få chansen och i dagens generation hittar vi spelare som ovan nämnda Cucurella, men även också Óscar Rodríguez.

Óscar blev under säsongen 2018/2019 utlånad till bottenlaget Leganes som lyckades hålla sig kvar i högsta ligan. Utlåningen förlängdes ännu en säsong och I ett krisande Leganes så var Óscar en av dem mest utmärkande spelarna, laget lyckades tyvärr inte hålla sig kvar i La Liga men med 9 mål så vann Óscar den interna skytteligan och belönades under året med sina första landskamper för Spanien.

Sommaren 2020 köptes han upp permanent av Sevilla och en ljus framtid stundar för ännu en av Real Madrids förlorade talanger. 

För att hitta intressanta spelmöjligheter kan du spana in 888sport oddset

 

1. Ansu Fati 


Först på listan hittar vi föga förvånande Ansu Fati. Född 2002 så är han fortfarande bara 17 år gammal men det känns redan som att han varit med ett tag. Han debuterade som 16 åring och blev då nästa yngste spelaren någonsin att debutera för Barcelona. Bara några dagar efter debuten gjorde han sitt första mål i A-laget och slog då rekordet som den yngsta spelaren att göra mål för Barcelona och bara några månader efter det, den yngsta målskytten i Champions League. 


Han har ännu inte hunnit fylla 18 år men redan nu betraktas han som en startspelare för Barcelona, och har under säsongen 2020/2021 redan hunnit göra 3 mål på 4 matcher. I Ansu Fati hittar vi en potentiellt framtida Ballon d’Or vinnare.
 

*Credit for the main photo belongs to Joan Monfort/ AP Photo* 

*Credit for the 2nd photo belongs to Lalo Villar/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.