Speltips Champions League

Speltips Champions League kommer snart..

 

 

Speltips Europa League

Speltips Europa League kommer snart...

 

Champions League Europa League

Champions League

Världens största och mest glamourösa cupturnering. Alla lag i Europa har vinst i denna turnering som sin största dröm. Tidigare kallades cupen för Mästarcupen och då var det bara ligaettor som fick delta.

Men i början på 1990-talet valde man att omstrukturera formatet. Turneringens namn ändrades till Champions League och fler lag hade möjligheten att vinna den i och med att antalet lag som deltog ökade. 

Det lag som vunnit flest gånger är Real Madrid som har hela 13 titlar. Under nuvarande tränaren Zidane tog man tre raka segrar från 2016-2018. Det har dock inte sett lika bra ut för Real de senaste åren efter att man blev av med superstjärnan Cristiano Ronaldo.

Det näst mest framgångsrika laget är det forna storlaget AC Milan. Senast man Champions League var 2007 då Filippo Inzaghi gjorde båda målen mot Liverpool i finalen, vilket gjorde att Milan fick revansch på Liverpool efter den snöpliga finalförlusten 2005.

Champions League Vinnare

Förra året blev det ju ingen publikfest i Champions League-slutspelet på grund av Covidutbrottet i världen. VI fick se en annorlunda turnering förra året där matcherna från och med kvartsfinalen spelades i samma land. Vi hade även singelmatcher i kvarten och semin istället för hemma- och bortamatcher. Bayern München var det lag som segrade ifjol.

Man vann finalen mot Paris Saint-Germain efter att tidigare PSG-produkten Kingsley Coman avgjort matchen. På vägen till finalen förnedrade man Barcelona med hela 8-2 i kvartsfinalen. Bayern var rättmätiga vinnare förra året och måste även räknas till förhandsfavoriterna i år

Champions League Odds

När det kommer till årets turnering så finns det massvis med kandidater för att vinna turneringen. Fjolårets vinnare Bayern München måste ändå räknas som de största favoriterna vilket kan ses även i oddssättningen hos de flesta spelbolagen.

De lagen som främst kan hota Bayern är den engelska duon Manchester City och Liverpool. Dock ska man nog akta sig för att satsa på Liverpool då avsaknaden av Van Diijk skapat stora problem för Klopp.

Man ska heller inte räkna bort stora klubbar som PSG, Barcelona, Juventus och Real Madrid. Där finns stjärnor som Neymar, Messi och Ronaldo som nästan på egen hand kan lyfta pokalen åt sitt lag.

Det går även att spela vilket land det vinnande laget kommer vara ifrån. Där är England favoriter, men Spanien med sina superklubbar ska man inte räkna bort.


Europa League

Europa League är en turnering som stigit i ranking i supportrarnas ögon. Det är många bra lag som deltar och alla gör sitt yttersta för att vinna titeln, vilket inte alltid var fallet. Tidigare såg lagen ner på den här turneringen men så är det inte längre. Det är stor prestige i att vinna Europas näst bästa cupturnering. 

Sevilla är det lag som varit framgångsrikast efter att turneringen bytte namn från Uefacupen till Europa League. Förra året var det dock ett annat spanskt lag som vann. Villarreal vann mot favorittippade Manchester United efter en dramatisk straffläggning.

Europa League Odds

Avsaknaden av Sevilla i turneringen har gjort att Sevilla seglat upp som stora favoriter. Med Mourinho vid rodret vet Tottenham att de har en erfaren härförare i täten. Mourinho har gjort det förr och med Kane och Son i laget så är man rustade för seger. 

Lägst odds för vinst har de engelska klubbarna Tottenham, Manchester United och Arsenal. Det finns intressanta lag med lite högre i odds. Milan borde också räknas som en av de stora favoriterna. Med Zlatans intåg i klubben har Milan börjat nå högre nivåer igen.

Man leder just nu Serie A och man har värvat erfarna spelare under vinterfönstret vilket gör att Milan kommer kunna jonglera spel i inhemska ligan och Europa League på ett bättre sätt.


Experttips

Vi har inte bara speltips för de två största europeiska cupturneringarna. Våra experter på 888 har många års erfarenhet när det gäller att tippa på ishockey och vi presenterar färska detaljer och nyheter kring både NHL och SHL. Detta kan ge ett bättre underlag för tippare och spelentusiaster. 

Förutom det bjuder vi även på speltips för världens bästa fotbollsliga. Vi analyserar matcher i Premier League baserat på både historisk och närliggande form utöver många andra intressanta vertikaler. Vi har också järnkoll på de andra stora fotbollsligorna i Europa. Vi förutspår resultat i ligor som La Liga, Serie A och Bundesliga.

Låt oss nu gå vidare och kolla in veckans speltips i de stora europeiska klubblagsturneringarna. Du kan hitta 888 speltips och dagliga rekar från våra experttippare varje dag!


* Alla våra 888 experttips och bettingtips ska endast betraktas som förslag. *

* Oddsen är korrekta i skrivande stund - men kan ändras *

*Credit for the main photo belongs to Armando Franca/ AP Photo*

 

FÖRST PUBLICERAD: 29:e December 2020

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content
Speltips Serie A | Matcher Idag | Dagens Bästa Matcher

Speltips Serie A

Speltips Serie A | Matcher Idag | Dagens Bästa Matcher

Speltips Serie A

Speltips Bundesliga | Dagens Bästa Speltips | Dagens Bästa Matcher

Speltips Bundesliga

Speltips Bundesliga | Dagens Bästa Speltips | Dagens Bästa Matcher

Speltips Bundesliga

Speltips La Liga | Dagens Speltips | Matcher Idag

Speltips La Liga