Att Lukaku skulle bli en av världens bästa spelare var det ingen tvekan då han redan som tonåring hade scouter som kollade på hans matcher regelbundet. 

Men det var nog väldigt många som trodde att det skulle gå aningen snabbare än vad det gjort. Det blev ganska många år i mittenlag och misslyckade säsonger i storklubbar innan Antonio Conte fick tag i Lukaku och formade honom till den spelaren han är idag.

I Chelsea har comebacken hitills blivit riktigt bra och han gjort flertalet mål och hjälpt laget på många olika sätt.

Häng med när 888sport går igenom allt som har med Lukaku att göra.

Innehållsförteckning

Klubbkarriär| Inter | Chelsea

Landslagskarriär | Belgien

Privatliv | Flickvän

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Sociala Medier

FAQ

 

 
Per år €12,200,000 kr 125,621,362
Per månad €1,016,666 kr 10,468,440
Per vecka €234,615 kr 2,415,791
Per dag €33,424 kr 344,161
Per timme €1,392 kr 14,333
Per minut €23 kr 236
Sedan du började titta på denna sida har Romelu Lukaku tjänat
 

Klubbkarriär| Inter | Chelsea

Chelsea

Romelu Lukaku föddes i Antwerpen, Belgien och började sin karriär i de lokala lagen inklusive spel i den lokala storklubben Lierse. 

I Lierse dominerade han fullständigt. Han gjorde på 68 matcher i ungdomslaget helt osannolika 121 mål.

Detta gjorde att den belgiska storklubben Anderlecht plockade över Lukaku. Efter några år i ungdomslagen skrev han på ett professionellt kontrakt med klubben som 16 åring. Bara några dagar efter konstraktsskrivningen fick han debutera i A-laget och redan säsongen därpå var han ordinarie i laget. 

Det blev totalt 98 matcher och 41 mål för Romelu i Anderlecht innan han under sin fjärde säsong i klubben flyttade till England och Chelsea. 

I Chelsea blev omställningen alldeles för stor för tonåringen och fastän det blev åtta matcher lyckades han inte måla. Så klubben valde att skicka ut honom på lån istället. 

Först blev det West Bromwich Albion där han spelade otroligt bra och gjorde 17 mål på 38 matcher. Men Chelsea kände att han ännu inte var mogen så han skickades ut till Everton för ännu ett lån. Efter en liknande målskörd valde Everton att buda på Lukaku. 

Chelsea valde att acceptera och Lukaku skrev på ett 5års kontrakt. 

Everton skulle visa sig bli hans genombrotts period. Han spelade ytterligare tre säsonger i klubben och han var under de tre säsongerna en av klubbens bästa spelare. Han blev under säsongen 2016/2017 utsedd till Evertons bäste spelare.

Manchester United som storsatsade på transfermarknaden för att komma tillbaka till toppen och klubben hade siktet inställt på Lukaku efter hans fantastiska prestationer för Everton. 

Sommaren 2017 flyttade han över till Man Utd för en summa som enligt rykten låg på 75 miljoner pund plus 15 miljoner i bonus.

Under Jose Mourinhos ledning startade Lukaku säsongen fenomenalt. Han gjorde 10 mål på sina inledande 9 matcher men efter tag kom formsvackan. 

Den svaga formen höll sig även till nästkommande säsong och Lukaku var mållös i 12 raka matcher. När Mourinho fick sparken och ersattes av Ole Gunnar Solskjaer petades Lukaku helt och hållet. 

Han fick ibland inte ens vara med i matchtrupperna och när han var med i truppen var det oftast som avbytare. Detta gjorde att Lukaku under sommarfönstret omgående började leta efter en ny klubb.

Den nya klubben blev Inter som hade Antontio Conte som tränare. Conte hade velat ha Lukaku i sitt lag under flera år och att Conte kämpde för honom gjorde att han tillslut valde att flytta till Italien för 80 miljoner euro.

I Inter blev det mål på debuten och Lukaku och Interstjärnan Lautaro Martinez hade omgående ett fantastiskt samspel som gjorde att den italienska median börja kallade anfallsparet för LuLa. 

Inter

På sin debutsäsong gjorde han 23 ligamål när Inter slutade tvåa i tabellen och han var med och tog Inter till Europa League finalen där klubben fick se sig besegrade med 3-2 mot Sevilla. 

Säsongen därpå gick ännu bättre för Inter och Lukaku. Laget bröt Juventus ligatitelssvit när de vann Scudetton och Lukaku gjorde 24 ligamål och hamnade därmed två i skyttligan bakom Cristiano Ronaldo.

Under året hade Inters kinesiska ägare hamnat i finasiella svårigheter och ryktena gick om att de var tvungna att sälja några storstjärnor för att täcka sina förluster så under sommaren lämnade Hakimi för PSG och Lukaku flyttade tillbaka till Chelsea för ett klubbrekord på 97.5 miljoner pund.

 

Landslagskarriär | Belgien

Lukaku blev uttagen i det belgiska landslaget under 2010. Han tillhör Belgiens gyllene generation tillsammans med andra stjärnor som Eden Hazard, Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois.

Hans första turnering blev VM i Brasilien 2014. Han gjorde ett mål i turneringen när Belgien åkte ut i kvartsfinalen mot Argentina.

Nästa turnering blev EM 2016 och två mål där det ännu en gång blev uttåg i kvartsfinalen.

När Lukaku endast var 25 år gammal blev hans Belgiens meste målskytt genom tiderna med 31 mål. 

När VM 2018 började var Belgien med alla deras etablerade storstjärnor en av favoriterna att vinna turneringen och det såg länge ut som om de skulle få rätt. 

Men när Belgien nått semifinal tog det stopp mot Frankrike som senare skulle vinna hela turneringen. Lukaku hade varit en av lagets bästa spelare och hade under turneringen gjort 4 mål när Belgien tog bronsmedaljen.

Under EM-2020 blev det ännu ett uttåg i kvartsfinalen, denna gång mot Italien. Men Lukakus 4 mål och prestationer gjorde att han ändå blev utvald i turneringens lag. 

Belgien

 

Privatliv | Flickvän

Lukaku är väldigt privat av sig så det är svårt vara helt säker. Men enligt ett flertal olika källor har han en flickvän vid namn Sarah Mens.

Spana in 888sports liveodds

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Romelu Lukaku estimeras ha en förmögenhet på ca 40 miljoner euro och han får i Chelsea en lön på 12 miljoner euro per säsong. 

Hos 888sport kan du hitta odds från alla möjliga ligor inklusive premier league odds

 

Sociala Medier

Lukaku är aktiv på sociala medier men det enda han använder är Instagram.

Hans Instagram är @romelulukaku och han har ca 8.4 miljoner följare. 

FAQ

Hur lång är Romelu Lukaku?

- Han är 191 cm lång

När är Romelu Lukaku född?

- Han är född den 13 maj 1993

Vem är Lukakus agent?

- Tidigare hade han Mino Raiola. Men numera är det Federico Pastarello och Roc Nation som drivs av Jay-Z.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike