Det är stora landslag som möter varann dagligen i Nations League just nu. Näst på tur har vi kombattanterna från VM finalen 2018 som drabbar samman ånyo. 

Frankrike vann den finalen och är ju fortfarande ett av världens bästa landslag. Riktigt lika bra ser det inte ut för Kroatien som är inne i en generationsväxling. Det gör att vi har bra odds på bortalaget Frankrike i denna match.

I Kroatien har viktiga spelare som Darijo Srna, Ivan Rakitic och Mario Mandzukic slutat. Luka Modric har kommit till åren och de nya som kommit in håller inte samma nivå.

Därför var det inte så överraskande att Kroatien åkte på pumpen mot Österrike i öppningsmatchen i Nations League med hela 3-0.

Desto mer förvånansvärt var att Frankrike föll med 1-2 mot Danmark på Stade de France. Denna förlust avslutade Les Bleus lopp av sju på varandra följande segrar (inklusive vänskapsmatcher) och var deras första nederlag sedan EM 2020.

Kroatien-Frankrike 2

Frankrike har nästan deras bästa manskap med i Nations League. Den som saknas är Paul Pogba som ryktas flytta tillbaka till Juventus i sommar.

På topp har man den fantastiska duon Benzema och Mbappe som vi får nöja oss med att se tillsammans i landslaget då Mbappe valde att stanna kvar i PSG istället för att skriva på för Real Madrid.

I Kroatien finner vi Benzemas klubbkamrat Luka Modric som fortfarande är den stora stjärnan i hemlandet. Han har hunnit bli 36 år gammal men håller fortsatt högsta klass.

Frankrike har det bättre laget på pappret och man kommer vilja bevisa sig efter nederlaget mot Österrike. Men ett Kroatien på hemmaplan ska inte underskattas.

Troliga startuppställningar

Kroatien: Ivusic; Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barisić; Kovačić, Brozović, Modrić; Vlašić, Kramarić, Brekalo

Frankrike: Lloris; Kimpembe, L. Hernandez, Kounde; Clauss, Tchouameni, Rabiot, T. Hernandez; Griezmann; Benzema, Nkunku

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Chelsea - Tottenham

Fantasy Premier League Omg. 2

Fantasy Allsvenskan Omg. 18

Inför West Ham - Man City

Fantasy Allsvenskan Omg. 17