Paul Pogba anses av de flesta som en av världens mest talangfulla mittfältare. Han är den moderna mittfältaren som tränare världen över drömmer om. Han är stark och snabb, han har fin teknik och förutom det fina passningsspelet har han ett otroligt skott.

Förutom ovan nämnda talanger på plan har han en karisma och karaktär som gör honom extremt populär hos sponsorer och unga fans som följer honom på sociala medier. 

Att Pogba skulle bli något stort visste nog de flesta ganska snabbt när han flyttade till Manchester Uniteds ungdomslag som 16-åring. 

Han briljerade i ungdomslagen och Alex Ferguson flyttade upp honom permanent till reservlaget. Han fick även spela några fåtal matcher i A-laget men alldeles för lite enligt honom och agenten Mino Raiola. 

Så till sommaren 2012 valde Pogba att flytta till Juventus på en fri transfer till Manchester United och Fergusons missnöje.

 
Per år €17,695,000 kr 181,788,326
Per månad €1,474,583 kr 15,149,023
Per vecka €340,288 kr 3,495,924
Per dag €48,479 kr 498,045
Per timme €2,019 kr 20,742
Per minut €33 kr 339
Sedan du började titta på denna sida har Paul Pogba tjänat
 

I Turin togs han emot med öppna armar och under Antonio Conte och sedermera Massimiliano Allegri blommade Pogba utvecklades Pogba kontinuerligt. Han blommade ut till den världsspelaren alla alltid trott att han kunde bli.

I Juventus ingick han i en mittfältskvartett med Claudio Marchisio, Arturo Vidal och Andrea Pirlo. I Italien blev det fyra raka ligatitlar och två cuptitlar, laget tog sig även till Champions League finalen 2014/2015 men laget förlorade mot ett briljant Barcelona med Neymar Suarez och Messi på topp.

Efter Juventus blev det en återkomst till Manchester United. Men denna gång fick inte United honom gratis, utan de blev tvungna att betala rekordsumman 105 miljoner euro. 

Juventus

Även om Pogba hoppades på att återkomsten skulle bli succeartad och att han ensam skulle kunna få tillbaka Manchester United till toppen så har det gått lite sisådär. 

Han har visserligen vunnit Engelska cupen och Europa League under sina sex säsonger, men Manchester United har underpresterat och Pogba har ofta blivit utpekad som syndabock. Detta och hans ovilja att skriva på ett nytt kontrakt gör att rykten går varma om att han kommer att lämna vid sommarens transferfönster. Huruvida det stämmer får tiden utvisa.

Fastän tiden i Manchester United inte gått spikrakt har karriären i landslaget gått som på räls.

Hans första mästerskap blev VM-2014 i Brasilien där det blev uttåg mot Tyskland i kvarten men under nästa mästerskap som var EM 2016 hemma i Frankrike var han en lagets viktigaste spelare när Frankrike tog silvermedaljen efter en finalförlust mot Portugal.

Under VM 2018 var han till och med ännu bättre. Frankrike dominerade och lyckades vinna hela mästerskapet. Pogba blev målskytt i finalen och sågs av många som en av lagets bästa spelare under turneringen. 

Innehållsförteckning

Biografi | Tidiga år

Privatliv | Familj | Fru

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Instagram | Twitter

Statistik | Meriter

FAQ

Biografi | Tidiga år

Paul Pogba föddes i Lagny-sur-Marne, en förort till Paris. Hans föräldrar kommer from Guinea och Pogba har två äldre äldre bröder, ett tvillingpar Florentin och Mathias som också är fotbollsspelare.  Florentin spelar för Sochaux i Ligue 2 och Mathias för Belfort.

Han började spela fotboll som sexåring i dem lokala fotbollslagen innan bytte till Le Havre som 14 åring.

Följ länken för att hitta möjligheter för betting !

bröder

Privatliv | Familj | Fru

Paul Pogba är gift med den bolivianska modellen Zulay Pogba (född: Salaues). Paret har varit gifta sedan 2019 och har två barn tillsammans.

Pogba är flerspråkig och pratar flytande Franska, Italienska, Engelska och Spanska.

Spana in länken om du gillar fotboll odds

 

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Pogba är som tidigare nämnt en av världens mest populära fotbollsspelare. Han har miljtontals följare på sociala medier och tjänar därmed otroligt stora summor på sponsoravtal. Enligt Forbes tjänade han över  $7 miljoner i sponsoravtal under 2021. 

Utöver sponsoravtalen får han närmare 18 miljoner euro i lön från Manchester United.

ManU

Instagram | Twitter

Paul Pogba är en av de mest följa fotbollsspelarna online, så på twitter har han 9.6 miljoner följare. Kontot heter @paulpogba.

På Instagram har han hela 50.6 miljoner följare. Han har samma handle här @paulpogba.

 

Statistik | Meriter

Italien

Serie A: 2012–13, 2013–14, 2014–15, 2015–16
Coppa Italia: 2014–15, 2015–16
Supercoppa: 2013, 2015

England

EFL Cup: 2016–17
UEFA Europa League: 2016–17

Landslaget

FIFA World Cup: 2018
UEFA Nations League: 2020–21

VMGuld

FAQ

När är Pogba född?

- Han är född den 15e mars 1992

Hur lång är Pogba?

- Han är 191cm lång

Vem är Pogbas agent?

- Han delar agent med Zlatan Ibrahimovic, nämligen Mino Raiola

Vad gör Pogba för målgest?

- Pogba har firat sina mål på ett flertal olika sätt. Han är främst känd för "the dab" målgesten

Raiola

FÖRST PUBLICERAD: 16:e December 2021

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Inter - Barcelona

Dejan Kulusevski lön

Fantasy EPL Omg 9

Fantasy Allsvenskan Omg. 24

Inför Sverige-Slovenien