Magdalena Eriksson har varit en av Sveriges viktigaste spelare i landslaget i den senare hälften av 2010-talet då hon cementerade en plats i startelvan.

Hon har spelat i landslaget sen 2014 och har samlat ihop 77 landskamper och tio landslagsmål.

Till vardags spelar hon för den engelska storklubben Chelsea där hennes prestationer i klubben lett till att många klassat henne som Europas bästa försvarsspelare. 

Följ med när vi tar en närmare titt på Magdalena Erikssons karriär.

Kolla in live oddset för att hitta intressant spel

Innehållsförteckning

Magdalena Eriksson Klubblag

Magdalena Eriksson Landslag

Magdalena Eriksson Lön | Förmögenhet | Net Worth

Magdalena Eriksson Familj | Flickvän

Magdalena Eriksson Sociala Medier

Magdalena Eriksson FAQ

 

 

Eriksson Chelsea
Eriksson med Chelsea

Magdalena Eriksson Klubblag

Eriksson började sin karriär med Enskede IK hemma i Stockholm. När hon var i tonåren bytte hon senare till Hammarby IF där hon fick debutera i A-landslaget. Efter ett tiotal matcher i damallsvenskan för Hammarby IF flyttade hon över till rivalen Djurgårdens DFF. 

Men det var först i samband med flytten till Linköpings FC under 2013 som karriären tog fart på allvar. I Linköping blev det 88 matcher och två ligatitlar. 

Hennes prestationer gjorde att de europeiska storklubbarna fick upp ögonen för henne och under 2017 så valde Chelsea FC att signa över henne.

Hennes prestationer i Chelsea har hyllats världen över. Hon har spelat 110 matcher för klubben och är sedan 2019 klubbens kapten.

I Chelsea har hon vunnit ofantligt många titlar. Hon har vunnit tre ligatitlar, två ligacuper och en FA-cuptitel. Det som enda som saknas för Eriksson är Champions League titeln.

Under den senaste säsongen (2020/2021) var hon extremt nära att få lyfta bucklan när Chelsea förlorade finalen mot Barcelona. 

Men med tanke på den kvalitetsfotboll Chelsea och Erikson leverar så kommer de vinna titeln så småningom.

 

Magdalena Eriksson Landslag

 

Landslaget

Magdalena Eriksson blev efter att ha vunnit EM med U-19 landslaget uttagen till A-landslaget av Pia Sundhage under 2013. Men det skulle dröja till 2014 innan hon fick göra debut i den blågula tröjan. 

Hon spenderade sina första år i landslaget som en rotationsspelare och under OS i Rio, där Sverige tog silver fick hon främst agera inhoppare. Efter de olympiska spelen fick hon mer speltid och ganska snart så hade hon en startplats.

Under VM-2019 var hon i given i startuppställningen och hon hjälpte laget hela vägen till en bronsmedalj.

Nu i somras var hon försvarsgeneralen för det svenska landslaget under OS i Tokyo. Laget övertygade och det var många av oss som hoppades på ett OS-Guld men även denna gång fick nöja oss med en silvermedalj efter att Kanada haft ordentligt med flyt.

 

Magdalena Eriksson Lön | Förmögenhet | Net Worth

Magdalena Erikssons exakta lön är inte känd. Men enligt rykten och som florerar så ligger hennes årslön på runt 4-5 miljoner kronor. 

Magdalena Eriksson Familj | Flickvän

Pernille Harder
Flickvännen Pernille Harder

Magdalena Erikssons privatliv har figurerat i media väldigt ofta. En anledning till det är att hennes flickvän också är fotbollsstjärna. Flickvänner är nämligen danske Pernille Harder som också är Erikssons klubbkamrat i Chelsea. 

Deras relation hamnade på förstasidorna runt om i världen efter att en bild där paret kysser varandra efter en match.

Den bilden gjorde att väldigt många började se Magdalena Eriksson och Pernille som förebilder och paret har använt sitt inflytande för att kämpa för HBTQ och andra mänskliga rättigheter.

Hos 888sport kan du betta på fotboll

Magdalena Eriksson Sociala Medier

Magdalena Eriksson är en frekvent användare av sociala medier och heter på Twitter @magdaericsson där hon har dryga 40 tusen följare.

På Instagram är hon ännu mer populär, här har hon 152 tusen följare under kontonamnet @magdalenaeriksson16.

 

Magdalena Eriksson FAQ

Hur lång är Magdalena Eriksson?

- Hon är 173 cm lång

Vad har Magdalena Eriksson pluggat?

- Hon har studerat Pol Kand på Linköpings Universitet.

När är Magdalena Eriksson född?

- Hon är född den 8e september 1993.

 

*Credit for all photos in this article belongs to AP Photos*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.