Vi ger dig förutsättningarna inför det stundande EM-kvalet! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på EM-kvalet, eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

På torsdag är det dags för vad som förhoppningsvis är en av de mest rutinmässiga segrarna som det här landslaget har tagit. Sverige gästar Färöarna, som inte direkt är kända för sina fotbollsfärdigheter och det är nästan så att man redan räknat med de tre poängen i tabellen då Färöarna ligger sist och inte har tagit en enda poäng under kvalet.

Ska Sverige nå EM i sommar så är det enbart 3 poäng som räknas på torsdag. Sverige kommer med stor sannolikhet att ställa upp med en lite mer experimentel elva då det gäller att spara på krafterna till matchen mot Norge på söndag. 

Muamer Tankovic har tagits ut i truppen, och om Janne verkligen vill se vad han går för så är Färöarna ett passande tillfälle. I övrigt så är det en väntad trupp som Andersson har tagit ut, och trots att vi kanske inte får se den bästa elvan spela på torsdag så blir intressant att se hur de som får chansen presterar. 

På söndag är det dags för den riktiga kvalrysaren då Sverige tar emot Norge på Friends Arena. Lars Lagerbäcks Norge ligger två poäng efter Sverige i tabellen och är såklart väldigt sugna på att kliva förbi vilket de enbart kan göra vid seger.

Sveriges chanser till avancemang är goda men vi ligger för tillfället trea i gruppen efter Spanien och på samma poäng som Rumänien som har bättre målskillnad. Vinner vi mot Norge så är risken stor för att matchen borta mot Rumänien blir direkt avgörande, så utrymmet för misstag är i princip obefintligt. 

Norge har kvalitet i truppen och det är framförallt Martin Ödegaard och Bournemouths Joshua King som Sverige får se upp för. Men vi har hemmaplan och Jannes landslag har stått för en del grymma prestationer under press. Med spelare som Ekdal, Quasion och Forsberg i truppen så har vi en trupp som är vassare än Norges och chanserna till vinst är goda! 

 

*Credit for the main photo belongs to Gregoria Borgea / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike