Premier League-historien har dominerats av framförallt Manchester United, tätt följt av Arsenal, Chelsea och på senare år Manchester City. Men vi har också fått se ett par mindre klubbar kamma hem titeln. Vi går igenom de största skrällvinsterna av ligan! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Premier League-oddsen. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Blackburn Rovers

Säsongen 94-95 fick vi se Premier Leagues första skrällvinnare när Blackburn Rovers tog sin första titel på 81 år! Med den gamla legendaren från Liverpool, Kenny Dalglish, på tränarbänken så rivstartade Blackburn ligan och ledde sen ligan i princip hela vägen in i mål. 

Trots ett lag som på förhand inte borde haft en chans att ta titeln så fanns det gott om kvalitet i laget, kanske främst i en av de finaste målskyttarna som vi någonsin har fått se i PL, Alan Shearer. 

Laget ledde ligan in i den sista omgången då de snöpligt nog besegrades av Dalglish gamla klubb Liverpool. Det satte Manchester United i förarsätet som kunde vinna ligan genom att besegra West ham. United klarade dock bara 1-1 och Blackburn vann ligan med en poängs marginal.

Leicester City

Säsong 15-16 sades på förhand vara Arsenals säsong. De andra toppkonkurrenterna hade inte värvat tillräckligt bra och det satt fel personer på tränarposten i nästan varenda topplag. Arsenal lyckades, på typiskt Arsenalmanér, inte alls ta till vara på konkurrenternas bedrövliga resultat utan halkade även de efter ett rivstartande Leicester som kom från ingenstans. 

Leicester hade anställt den italienska veteranen Claudio Ranieri, som aldrig vunnit en stor titel, inför säsongen. Truppen var en blandning av okända spelare och gamlingar, och laget spåddes placera sig någonstans på undre halvan. 

Som sagt så rivstartade Leicester ligan och, precis som Blackburn gjorde 94-95, så höll man ut in i det sista. De jagades av Tottenham som vid ett par tillfällen var nära på att äta upp Leicesters försprång, men tack vare okända spelare som Vardy, Mahrez och Morgan, som var okända på förhand men spelade världsklassfotboll, så tappade Leicester sällan poäng och den 2a maj 2016 var klubbens första titel ett faktum

Chelsea

Vi har vant oss vid ett Chelsea som har blivit något av en vinstmaskin, men innan Abramovic och Mourinho klev in i klubben så såg verkligheten väldigt annorlunda ut för klubben. Det var tack vare att laget slutade på en fjärdeplats 2003 som Abramovic bestämde sig för att köpa klubben och pumpa in miljarder för att ta dem till toppen.

Efter en säsong utan framgång anställde han Europas hetaste tränarnamn Jose Mourinho som coach. Mourinho kom in med vinnarskalle, självförtroende och framförallt en tydlig strategi för vilka spelare som skulle köpas och hur laget skulle spela. In kom bland annat Essien och Drogba, spelare som skulle bli tongivande i Chelsea i nästan ett decennium, och i truppen fanns redan andra giganter som Terry och Lampard. 

Mourinhos första säsong präglades av ett ruggigt effektivt spel. Lagete gav i princip inte bort några chanser och längst fram bombade Drogba och Lampard in mål. I media syntes Mourinho mer än gärna och han startade bråk med både media och andra tränare. Vi har senare insett att det är en strategi som har visat sig vara Mourinhos specialitet - att ta all uppmärksamhet från laget och lägga över den på sig själv. Allt för att laget ska få arbeta i lugn och ro. Strategin fungerade utmärkt och när säsongen summerades hade Chelsea vunnit sin första titel på 50 år!

Trots att storlagen i Premier League har mer pengar och större attraktionskraft än någonsin så kommer vi emellanåt att få se ett otippat lag som sticker upp och kammar hem titeln. Det kommer definitivt inte hända varje år, men det kommer hända igen. Det är det som gör Premier League till en av de roligaste ligorna att följa!

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.