Det har blivit dags för semifinaler i Europa League där två storfavoriter tar sig an två spelskickliga lag som verkligen förtjänar att vara i semifinal! Får vi se ännu fler skrällar eller tar sig giganterna till final? Surfa in på vår hemsida för betting på odds och fotboll där du även hittar de senaste skrälloddsen!

Arsenal - Valencia

Londongiganten Arsenal tar emot Valencia i en match där Arsenal som väntat går in som storfavoriter. Arsenal har sett ruggigt vassa ut hittills i turneringen och i kvartsfinalen slog man ut Napoli - en av favoriterna - utan några större problem. 

Arsenal vann det första kvartsfinalmötet enkelt med 2-0 hemma på emirates, men hade fortfarande en svår uppgift framför sig när de skulle ner till Neapel där Napoli kan krossa i princip vilket lag som helst om de har sin dag. Arsenal vann dock relativt enkelt och förtjänar verkligen sin plats i semifinalen.

Valencia har haft en riktigt svängig säsong. I ligan började man inte alls bra och det snackades tidigt om att ersätta den hyllade tränaren Marcelino. Laget har dock verkligen spelat upp sig nu och är med och kämpar om en CL-plats i ligan samtidigt som man har tagit sig till semifinal I Europa League.

I kvartsfinalen ställdes man mot lokalrivalen Villareal som också har en krissäsong. Villareal valde att ställa över en hel del spelare i det första mötet då de ville fokusera på att inte åka ur ligan, så Valencia kunde enkelt vinna med 1-3 på bortaplan vilket i praktiken säkrade avancemang till final. 

Ett Arsenal med stor favoritstämpel som förväntas föra spelet ställs alltså mot ett pånyttfött Valencia som har spelare längst fram som skulle kunna kontra sönder många av Europas största klubbar bäddar för en grym och svårläst semifinal där det kan vara värt att kolla på våra liveodds under matchen!

Chelsea - Eintracht Frankfurt

Chelsea är tillsammans med Arsenal storfavoriter till att vinna den här turneringen. Laget har inte haft några problem med att ta sig till semifinal och det känns som att det är först nu laget kommer behöva ta i på riktigt för att ta sig vidare. 

I kvartsfinalen ställdes man mot Slavia Prague, ett överraskningslag som inte var en jättelätt motståndare på förhand då de hade slagit ut självaste Sevilla. Chelsea visade dock prov på klass när man åkte ner till Prag och vann med 0-1. 

Frankfurt är en Tysk klubb på frammarsch. Efter några år av investering i spännande spelare och bra tränarval kämpar nu klubben om en fjärdeplats i ligan och är i semifinal i Europa League. Ett ungt och fartfyllt lag som definitivt kan ge Chelsea en match.

I kvartsfinalen lottades man mot Benfica och åkte på ett tidigt rött kort i den första matchen nere i Portugal. Trots det röda kortet lyckades man göra två mål och åkte hem till Tyskland med en förlust med 4-2 i bagaget. På hemmaplan lyckades laget vinna med 2-0 och tog sig till semifinal, vilket verkligen får ses som ett styrkebesked. 

 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.