Tottenham inledde det nya året med att förlora mot Southampton i en match som lämnade mycket att önska för Mourinhos lag. Liverpool tog en enkel trepoängare mot Sheffield United innan de slog ut lokalkonkurrenten Everton ur FA-cupen för några dagar sen. 

José Mourinho och hans Tottenham måste börja vinna matcher mot större lag om de ska ha en chans att ta fjärdeplatsen i år, och fast det inte går att kräva en seger mot Liverpool så är det dags för laget att kliva fram leverera en prestation som visar att de menar allvar

Ett skadedrabbat Tottenham

Tottenhams uppgift blir inte lättare av att laget dras med en hel del skador på viktiga positioner. Målvakt Hugo Lloris har varit skadad sen länge och kommer vara borta ett längre tag. På vänsterbacksplatsen är Tottenhams båda alternativ, Ben Davies och Danny Rose, skadade. Det innebär att Verthongen återigen kommer att vikariera som vänsterback. 

På mittfältet är ett av säsongens nyförvärv Ndombele också skadad efter att ha klivit av i den första halvleken mot Southampton, och Moussa Sissoko har precis opererat knät och kommer vara borta till April.

Det största avbräcket är Harry Kane som även han skadade sig i matchen mot Southampton. Det är oklart när han är tillbaka, men allt tyder på att skadan är rätt seriös och att han kommer att vara borta i ungefär en månad. 

Glädjande för Tottenham dock är att Son är tillbaka efter tre matchers avstängning. Koreanen har varit i storform under Mourinho och utan honom har Tottenham haft det svårt. 

Liverpool är som vanligt i helt otrolig form. Efter att ha kammat hem klubblags-VM i Qatar så tog de en enkel seger mot Sheffield United innan de ställde ett ungdomslag på banan mot lokalrivalen Everton i FA-cupen och ändå tog sig vidare efter seger med 1-0. 

Roberto Firmino, som äntligen har fått målskyttet att lossna igen kommer som vanligt att flankeras av Salah och Mané som fortsätter producera mål på löpande band. Bakom den trion så är det bara Fabinho som det väsentliga skadeavbräcket för Liverpool.

Fabinho har växt ut till en av ligans absolut bästa mittfältare under Klopp, och det var många som trodde att Liverpool skulle tappa fart utan honom. Hans frånvaro  har knappt märkts och Liverpool har fortsatt dominera ligan. 

Det ser inte ut att finnas mycket som kan stoppa Liverpool den här säsongen, och med tanke på Tottenhams form och skadeproblem så ska det mycket till för att Liverpool ska falla i helgen, och alla premier league odds verkar peka åt samma håll. 

 

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.