Sverige har genom åren producerat många fotbollsspelare som har varit bra nog för att ta sig till Premier League. Alla har inte lyckats, men vi har många spelare som har gjort tunga avtryck i den Engelska högstaligan. För mer Premier League betting och fotbollstips så kan du besöka vår hemsida.

Zlatan Ibrahimovic

Efter att ha vunnit i varenda land han spelat i så såg det ut som att återföreningen med José Mourinho i Manchester United skulle få United att återigen kunna konkurrera om ligatiteln. 

Trots en utebliven ligatitel så hjälpte Zlatan United till tre titlar under sin debutsäsong, inklusive Europa League. Hans andra säsong tog slut i förtid när han åkte på en allvarlig skada och sen valde att flytta vidare till Los Angeles Galaxy. 

Fredrik Ljungberg

Fredrik Ljungberg är den svensk som har gjort störst avtryck i Premier League. I sin tid i Arsenal så var han med i en oförglömlig tid i klubbens historia. Under tränare Arsene Wenger så var han med och vann Premier League två gånger, där den andra titeln har blivit historisk då Arsenal inte förlorade en enda PL-match under hela säsongen. 

Efter spelarkarriärens slut så började Fredrik träna Arsenals ungdomslag innan han fick chansen att hoppa på som tillfällig tränare efter att klubben valt att sparka Unai Emery under vintern förra året. 

888Sport

Henrik Larsson

Likt Zlatan så hade Henke en kort sejour i Manchester United där han spelade under den legendariska tränaren Sir Alex Ferguson. Trots den korta tiden i klubben så har Sir Alex alltid talat gott om en av våra allra största någonsin. 

Det blev bara strax över 10 matcher för Henke under sina månader i klubben men trots det så var han med och vann Premier League-titeln säsongen 06/07.

Jesper Blomqvist

Blomqvist tid i Manchester United var kort men full med pokaler. Efter en sämre tid i Italien så köptes han till Manchester United inför klubbens otroliga säsong 1999. Jesper köptes in som en truppspelare som skulle kunna spela i de mindre viktiga matcherna och hoppa in när andra spelare var skadade. 

Under sitt första år i klubben var han med och vann trippeln när United vann Premier League, FA-cupen och Champions League. 

Jespers skadeproblem höll honom borta från planen under hans resterande tid i United och till slut gick han till Everton 2001 och sen vidare till Charlton innan han skrev på för Djurgården 2003. 

 

*Credit for the main photo belongs to Fred Ernst / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.