Vi ger dig klubbarnas förutsättningarna inför toppstriden i Premier League ! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Premier League, eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Manchester City

Manchester City har den kanske bredaste truppen i hela europa. Det har sagt att deras B-lag skulle kunna placera säg bland de 4 bästa lagen i Premier League, och det är få som tvivlar på det. Med i princip två fullgoda alternativ på alla positioner så var det svårt att se hur de skulle kunna förbättra truppen inför säsongen. 

Pep Guardiola fokuserade på två områden som han ville förbättra. Han ville hitta en ytterback av hög kvalitet då han ansåg att Danilo inte höll, och en mittfältare med potential att avlasta Fernandinho.

Han hittade exakt det han letade efter i Cancelo som köptes från Juventus. Danilo gick i motsatt riktning och Pep fick precis det han ville ha i den transaktionen. På mittfältet anslöt Rodri från Atletico Madrid, en stor, passningssäker mittfältare som inte riktigt hittade rätt i Atletico men ser riktigt vass ut i City. 

Guardiolas trupp är om möjligt snäppet vassare i år jämfört med förra året och är tveklöst favoriter till att ta hem PL för tredje året i rad.   

Manchester United

Förväntningarna på Manchester Uniteds fönster var riktigt stora efter några tunga säsonger. Laget missade Champions League efter en fiaskosäsong och nu skulle det investeras kraftigt i truppen för att ge Solskjaer en chans att utmana. 

Med facit i hand så blev det inte det transferfönster som fansen hade hoppats på. Försvaret förstärktes med två dyra spelare, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire. Båda är utan tvekan förstärkningar till den existerande truppen, men stora frågetecken ställs till båda priset och säsongsinledningen. 

I offensiven anslöt en enda spelare och det var unge Daniel James från Swansea. Trots att han är ett extremt framtidslöfte så har inte värvningen inte räckt för att släcka fansens oro över offensiven. James har inlett extremt starkt, men United har inte öppnat säsongen särskilt starkt. Vi vet inte var vi har United än och vi får se om Solskjaer lyckas få ihop laget, men just nu kan det bli svårt att hamna topp 4.

Liverpool

Efter en otroligt säsong förra året var det många som undrade hur Liverpool skulle agera i transferfönstret. De flesta väntade sig att truppen skulle breddas med ett gäng spelare, men att det kanske inte skulle värvas in någon som skulle gå rakt in i startelvan. 

Med facit i hand ser vi att Liverpool i princip inte gjorde någonting i somras. Startelvan är en av de bästa i Europa men farhågorna kring truppens bredd kvarstår. 

En övergång som är värd att nämna är att de värvade en ny andramålvakt från Espanyol, Adrian, som har fått se sig själv ha huvudrollen i Liverpools säsongsinledning. Målvakt Alison blev långtidsskadad i säsongens första match, och sen dess har Adrian fått stå mellan stolparna och misstagen har avlöst varandra. 

Trots allt så har Liverpool vunnit 4 av 4 PL-matcher i år och toppar ligan före huvudkonkurrenten Manchester City, och det ser ut att bli de två som kommer slåss om titeln i år igen. 

Tottenham

Efter över ett år utan investering i truppen har Tottenham äntligen öppnat plånboken. Efter att ha flyttat in på sin nya arena och en andraplats i CL så har klubben stora finansiella muskler. Dock är Daniel Levy en försiktigt försiktig ägare och är känd för att hålla hårt i plånboken.

I år skrek både fans, tränare och trupp efter förstärkningar på transfermarknaden och till slut så lyssnade han. Tottenham gjorde ett bra transferfönster där de tre främsta nyförvärven är Ndombele, Lo Celso och Sessegnon. 

Den sistnämnde ses som en av Englands största talanger och kommer slussas in långsamt, men Ndombele och Lo Celso kommer kliva in i startelvan relativt omgående. Två spelare av högsta kvalitet som kan ta Tottenham till nästa nivå om de kommer in rätt. 

Arsenal

Alla visste att Arsenal hade en extremt begränsad summa att röra sig med samtidigt som det behövdes investeras tungt i truppen för att kunna konkurrera. En omöjligt ekvation som, med facit i hand, löstes på bästa sätt av ledningen i klubben.

En av Spaniens mest spännande spelare, Daniel Ceballos, lånades in från Real Madrid och har redan visat vilka fina fötter han besitter. Kieran Tierny värvades från Celtic och är tänkt att vara lagets vänsterback i många år framöver. De fick en erfaren mittback i David Luiz från Chelsea för billig peng och slog sen transferrekord när de köpte Nicolas Pépé från franska Lille. 

Efter fyra matcher ser laget riktigt spännande ut, och med Nicolas Pépé i laget ser offensiven riktigt dödlig ut i år. Räkna med att Arsenal kommer vara med och kämpa om en plats i topp-4. 

Chelsea 

Chelsea har transferförbud, så de stora övergångarna uteblev. Istället har Chelsea tagit tillbaka några unga, lovande spelare från lov samtidigt som de köpte loss Kovacic från Real Madrid och unga Pulisic som köptes i vintras men anslöt först i somras. 

Tammy Abraham, Pulisic och Mason Mount är tre unga spelare att hålla koll på och tillsammans med Chelseas stjärnskott Hudson-Odoi är de tänkta att leda den nya Chelsea-eran med Lampard vid rodret. 

 

*Credit for the main photo belongs to Alastair Grant / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.