Vi ger dig förutsättningarna inför stormötet i Premier League! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Premier League. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matchen?

PL-säsongen har knappt börjat och vi får redan se ett möte mellan de regerande mästarna tillika guldfavoriterna Manchester City och fjolårets Champions League - finalister Tottenham. Båda lagen har förstärkt sina trupper i sommar och båda siktar på att utmana om titeln i vår.

Manchester City sprang hem guldet förra året med hela 97 poäng, bara en poäng före Liverpool, och rivstartade den här säsongen med att köra över West Ham med 0-5 på bortaplan. City ser ut att vara i riktigt god form, och de spännande nyförvärven Rodri och Cancelo har förstärkt den redan urstarka truppen. 

Sterling, Gabriel Jesus och Aguero skrev alla in sig i målprotokollet mot West Ham. Med alla tre målskyttar igång så har Pep gott om alternativ om målskyttet mot all förmodan skulle gå trögt under säsongen, och vi kommer garanterat få se alla tre göra avgörande mål under säsongen, precis som förra året. 

Tottenham har äntligen öppnat plånboken efter att inte ha värvat alls förra sommaren. Den redan starka truppen har spetsats till med bland annat Giovani Lo Celso och Ndombélé som båda spås en lysande framtid. Utöver nyförvärven så kunde Tottenham ännu en gång behålla kärnan i truppen, så nu känns det som att de på allvar kan vara med och utmana om titeln, trots att Liverpool och City får ses som klara favoriter. 

I ligapremiären hamnade man tidigt i underläge mot nykomlingen Aston Villa. Trots tung spurspress så lyckades de inte få hål på Villa innan Eriksen kom in på plan och visade hur viktig han är för laget. Med honom på planen så lyckades Tottenham vända underläget till 3-1 tack vare två mål från Harry Kane som kom igång med målskyttet tidigare än vanligt på säsongen. 

City ses såklart som favoriter, men som vi vet så har Tottenham lyckats störa City förut och slog ut dem år Champions League i kvartsfinalen förra året, så Spurs ska absolut inte räknas bort!

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.