Efter landslagsuppehållet så startar Premier League med dunder och brak direkt på lördagen. Klockan 18.30 så är det stjärnmöte på Etihad där Manchester City gästas av Arsenal. Guardiolas tidigare assistent Arteta är på besök med ett pånyttfött Arsenal. Här kan ni se helgens premier league odds.

Guardiolas och Artetas vägar korsades redan i slutet på 90-talet. Arteta tillhörde först ungdomslaget i Barcelona och sedermera även C- och B-laget. Detta under en tid när Guardiola var en av stjärnorna i Barcelonas A-lag. De behöll kontakten under åren när deras karriärer gick olika vägar. När Pep var tränare för Barcelona 2012 frågade han Arteta om insidertips inför en Chelsea match när Arteta spelade i Arsenal. Guardiola blev imponerad av Artetas taktiska analys och detta gjorde att Guardiola ville ha Arteta i sin tränarstab i framtiden.

Mikel Arteta valde att ansluta till Guardiolas tränarteam efter att han lagt skorna på hyllan 2016. Det kanske är den ultimata miljön för en pensionerad spelare att vara på om man vill lära sig mer om tränaryrket. Guardiola är vår tids mest framgångsrika manager och Arteta lärde sig troligen otroligt mycket av att vara vid Peps sida under 3 år. När han sedan fick samtalet från Arsenal om att ersätta Unai Emery mitt under förra säsongen kände han sig redo att bli huvudtränare.

Det var många som var tveksamma till Arteta som manager för Arsenal men han har motbevisat sina belackare med vunna titlar. Hans största bedrift som tränare i Arsenal är att han fått laget att spela som en enhet och att alltid ge allt i varje situation. Just attityden och vinnarmentaliteten är något som saknats under en längre tid i Arsenal. 

I veckan kom den stora nyheten att Arteta har strukit Mesut Özil från säsongens EL-trupp. Det beslutet visar vilken riktning Arteta vill ta, då Özil har varit symbolen för det gamla, nonchalanta och loja Arsenal.  Det mest troliga är att han även kommer uteslutas ur PL-truppen som snart ska registreras.

Anfallsproblem

Landslagsuppehållet kom lägligt för Man City som nu har kunnat ladda om efter några sämre insatser. Man åkte på en kolossal smäll mot Leicester med hela 5-2 innan det blev 1-1 mot Leeds i en match där Leeds var snäppet bättre. "The Citizens" har stora problem i anfallet, med både Sergio Agüero och Gabriel Jesus skadade. Nu är även Raheem Sterling osäker till spel och Pep kommer behöva hitta en nödlösning.

Arsenal har börjat säsongen starkt, där man vann säsongens första titel mot Liverpool i Community Shield. I ligan ligger man på en fjärde plats och är faktiskt i topp när det gäller "Big Six". Senast vann man hemma mot Sheffield United med 2-1. I "The Gunners" saknar man Kieran Tierney som är i Covid-isolering och det finns en risk att Aubameyang inte kan komma till spel mot Man City på grund av en stukning i fotleden. 

Det internationella transferfönstret har nu stängt och det inhemska stänger om några dagar. Det är troligen slutvärvat för dessa klubbar. Arsenal slog till med en jättevärvning på deadline-day när man betalade utköpsklausulen för Partey, Ett förfarande som Atletico Madrid inte tyckte om då man norpade en av deras bästa spelare i sista stund. Partey kan bli säsongens värvning då han tillför något till Arsenal som man saknat. Innermittfältet innehöll tekniskt skickliga spelare som Ceballos och Xhaka men nu får man en spelare som både har tekniken och styrkan. 

Det kommer bli en rejäl holmgång mellan Arsenal och Manchester City där Arsenal vill bevisa att man nu kan konkurrera med de bästa. För Man City gäller det att studsa tillbaka efter en knackig start på säsongen. Titta in på våran hemsida för underbara erbjudanden och oddsbonusar.

Senast det begav sig vann Arsenal mot Man City med 2-0 i FA-cup semifinalen. Ska Arteta lyckas besegra sin läromästare Pep igen? Det finns stora chanser för det men 888 tippar en knapp seger för Manchester City. På vår hemsida hittar ni 888sport odds för bet på den här matchen och mycket annat.

*Credit for the main photo belongs to Leila Coker/ AP Photo* 

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.