Vi ger dig förutsättningarna inför toppmötet i Spanien! Spana in all vår fotbollsbetting och odds för de senaste oddsen på Champions League. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

 

888Sport

Barcelona studsade tillbaka i ligaspelet efter en seger mot Getafe förra helgen. Efter förlusten mot Granada helgen innan så har kritikerna sågat Barcelona och tränare Valverde totalt. Dock verkar ledningen i Barcelona vara fortsatt nöjda med Valverde, och efter en seger mot Getafe så blåser det lite mer optimistiska vindar hos de rödblåa. 

Spelet utan Messi ser inte alls lika flytande ut, och precis som under Valverdes tidigare säsonger så är det hans briljans som kan komma att släta över det i övrigt stela anfallsspelet. Det är troligt att han spelar i helgen och då får vi nog se ett mycket vassare Barca än vad vi har sett hittills.

Nya stjärnvärvningen Antoine Griezmann har haft det väldigt tufft under inledningen av säsongen. Fransmannen ser ofta väldigt vilsen ut och har inte alls bidragit i enlighet med förväntningarna som kommer med en sådan prislapp. Förhoppningsvis för Barcelonas skulle så löser det sig med Messis intåg i startelvan. Om inte så har Valverde ännu en tuff situation att lösa.

Sevilla å andra sidan har haft en grym säsongsinledning. Nya tränaren Julen Lopetegui, som har ett oförtjänt dåligt rykte efter sin korta sejour i Real Madrid, har fått laget att spela grym fotboll och de ligger för tillfället sexa i tabellen, 2 poäng efter serieledande Real. 

Truppen renoverades rejält inför säsongen med många spelare in och många spelare ut. Den spelare som har sett mest spännande ut hittills är Joan Jordan som anslöt från Eibar inför säsongen. Utöver Jordan och andra unga, talangfulla spelare så har truppen också breddats med lite mer erfarna spelare som Javier Hernandez. Tillsammans med Jesus Navas och ett par andra erfarna spelare kan de definitivt vara med och leda Sevilla till en topp-placering i år. 

Mötena mellan Barcelona och Sevilla brukar vara fulla av kvalitet, mål och underhållning, och vi förväntar oss inget annat på söndag!

 

*Credit for the main photo belongs to Joan Monfort/ AP Photo*

 

 

 

 

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.