Efter ett långt och tråkigt uppehåll är La Liga äntligen tillbaka! Vi ger dig förutsättningarna inför premiäromgången! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på La Liga. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Efter en att Barca mer eller mindre joggade hem titeln förra året så har Spanien bjudet på en helt galen transfersommar som ännu inte tagit slut. Barcelona och båda Madridklubbarna har förstärkt rejält vilket talar för en jämnare titelstrid än vad vi fick se i fjol. 

Real Madrid valde att, precis som Real Madrid gör när det går dåligt, öppna plånboken rejält i sommar efter förra årets katastrofala resultat. Tidigt på sommaren köptes en av Europas mest lovande anfallare Luka Jovic från Frankfurt, storstjärnan Eden Hazard från Chelsea och den halvt okända vänsterbacken Mendy från Lyon. Redan i vintras värvades även Éder Militão från Porto, så truppen är minst sagt förstärkt inför säsongen, och med några veckor kvar på transferfönstret vore det inte överraskande om tränare Zidane väljer att plocka in ännu ett nyförvärv. 

I den första omgången så gäster marängerna Celta Vigo. En bortamatch som vanligtvis brukar vara väldigt tuff, men efter att nästan ha åkt ur förra året så är Celta Vigo inte lika starka som man har varit. Det bör vara en passande uppgift för Real, men efter en del tveksamma resultat på försäsongen så har många experter satt en hel del frågetecken kring spelet och tränare Zidane. Det är verkligen upp till bevis nu!

Barcelona gjorde färdigt med Frenkie De Jong från Ajax redan innan fönstret hade öppnat. Frenkie ses som Barcas framtida mittfältsgeneral, och förväntningarna på honom är inte små. Han har definitivt tillräckligt med kvalitet för att klara av det, men klarar han pressen i såhär ung ålder? 

Tidigt under fönstret så tog äntligen en av de längsta transfersopporna någonsin slut när Barcelona till slut gjorde klart med världsmästaren Griezmann från Atletico Madrid. Griezmann kommer bilda anfallstrio med Messi och Suarez, vilket på förhand ser hur spännande ut som helst. 

Premiären blir tuff för Barcelona som åker upp till norra Spanien och Baskien för att möta Athletic Bilbao. Bortamöten mot Bilbao är alltid tufft, och Bilbao har för vana att sänka storlag på löpande band. Med en passionerad hemmapublik och intensiv fotboll så finns det absolut risk för att ett Barcelona som kanske inte riktigt har kommit igång än tappar poäng. 

Atletico har möblerat om ordentligt i sommar. Efter att ha sålt Griezmann, Rodri och Hernández för €270m, så köpte klubben bland annat en av världens största talanger, João Felix, för över en miljard kronor. Truppen har även spetsats till med Llorente från Real Madrid och Trippier från Tottenham. 

Atletico är mitt i en generationsväxling där har blivit av med ett av världens starkaste mittlås och målsprutan Griezmann, men trots det så blåser det positiva vindar i Madrid. Känslan är att man har sålt spelarna i rätt tillfälle och plockat in fullgoda ersättare. Trots att Barcelona och Real Madrid ses som klara favoriter till ligatiteln så kommer Atletico kunna vara med och störa giganterna om de tränare Simeone får spelet att klaffa.

Att möta Getafe på hemmaplan i den första omgången kan bli den perfekta starten på säsongen för Atletico, men de får se upp! Getafe gjorde en otrolig säsong förra året och det var på håret att laget kvalade in till CL. Med ett tight försvar och bra kontringsspel så kan Getafe bli en tuff motståndare, men det är få som tror att de kommer nå samma höjd som förra året, så Atletico är klara favoriter. 

Med tre storlag som har värvat extremt spännande namn så ser årets La Liga ut att bli mer intressant än på väldigt länge!

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.