Vi går igenom förändringarna som UEFA har gjort inför EM 2020! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste EM-oddsen, eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

EM brukar innebära en månad av fotboll och fest i ett och samma land. När kontinentens länder ska göra upp om titeln i sommar så kommer det dock inte ut som vanligt. 

Istället för att matcherna spelas i ett och samma land så kommer de att spelas i tolv europeiska städer. Det kommer spelas minst tre gruppspelsmatcher och en slutspelsmatch i varje stad och finalen kommer att spelas på Wembley i London. 

Anledningen till att formatet har ändrats till 2020 är för att fira att turneringen fyller 60 år. UEFA vill att det inte bara ska vara ett land som får ta del av födelsedagsfirandet utan vill inkludera hela kontinenten. Turneringen kommer sen att återgå till samma format som vanligt år 2024 där Tyskland står som värd. 

24 länder kommer att delta i turneringen, precis som i EM-2016. Lagen kommer delas in i sex grupper om fyra lag. Alla gruppettor och grupptvåor går vidare till slutspel och får sällskap av de fyra bästa treorna. 

EM-kvalet är i full gång och avgörs under hösten. Efter att kvalspelet är färdigt kommer de slutgiltiga grupperna att lottas i början av december. Utöver det vanliga kvalitet så kan vissa lag även kvala in via Nations League. UEFAs kvalsystem är komplicerat, vill du ha mer information kan du kolla här.

 

*Credit for the main photo belongs to Alastair Grant / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike