Att spela på en fotbollsmatch kan vara så enkelt som att förutse om det kommer att bli hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. Men, det slutar inte där. Tack vare den ökade efterfrågan på betting online finns det numera hundratals olika sätt på vilka man kan satsa på en fotbollsmatch. Om man dessutom lägger till livesatsning under matchens gång ökar antalet valmöjligheter ytterligare.

Om du är nybörjare inom betting är det lätt att bli överväldigad av alla valmöjligheter som finns. Så, därför kan det vara bäst att börja med att fokusera på de mest populära betting-formerna. En typ av spel som tilltalar spelare på alla nivåer är så kallade scorecast-bets.

Vad är scorecast-bet?

En del spelare gillar att kombinera ett eller flera spel och skapa en kupong med flera spel. Dock är det inte alltid möjligt att göra detta i en enskild match eller på marknader som ligger nära varandra. Exempelvis är det inte möjligt att kombinera ett spel på första målskytt och ett spel på rätt resultat i samma match. Detta eftersom oddset för rätt resultat direkt kommer att påverkas av vilken spelare som gör det första målet.

För att lösa problemet med relaterade spelmöjligheter på vissa marknader kan spelbolag ibland erbjuda spel som tar hänsyn till sambandet mellan de bägge spelen. De här spelen kommer fortfarande att erbjuda bra spelvärde och kommer även att ge dig bättre odds än om du spelade på varje enskilt spel var för sig. 

Med ett scorecast-bet kan du spela på både första målskytt och rätt resultat i en match. Den här typen av spel kan ge dig bra odds och samtidigt också stora vinster. I stora drag består spelet av två separata satsningar så det är egentligen enklare att se det som en dubbel eller en kupong. För att lägga ett scorecast-bet måste du förutse både förste målskytt samt korrekt resultat i en match. 

Om du som tidigare nämnts försöker lägga satsningar på de bägge spelen samtidigt och sedan kombinera kommer detta helt enkelt inte att fungera. Du måste leta efter scorecast-sektionen i listan på marknader och därefter välja dina två förutsägelser därifrån.

De starka oddsen gör den här typen av spel tilltalande för nybörjare. Många spelbolag har också utökade erbjudanden på scorecast-bets, bland annat i form av att man som spelare får pengarna tillbaka på sina satsningar.

 

Exempel på scorecast-bet

Om Liverpool spelar hemma mot AFC Bournemouth och du tror att de kommer att vinna med 2-0 samtidigt som 2018 års Golden Boot-vinnare Mohamed Salah gör första målet, kan du spela på detta i form av ett scorecast-bet. Låt säga att oddsen för att Liverpool ska vinna med 2-0 är 7.0 gånger pengarna medan oddsen för att Salah ska göra första målet är 5.5 gånger pengarna. Om du hade spelat på bägge dessa spelen var för sig och vunnit hade du fått tillbaka 125 kronor på två stycken satsningar på 10 kronor vardera. Men, med ett scorecast-bet kanske du får ett odds på 23 gånger pengarna, vilket innebär att du vid vinst får tillbaka 230 kronor vid en satsningar på 10 kronor. 

Detta kanske verkar för bra för att vara sant, men kom ihåg, om du satsar på de bägge spelen var för sig kommer du att vinna även om endast ett spel går hem. När det kommer till ett scorecast-spel måste bägge förutsägelserna vara rätt annars förlorar du hela spelet. 

Hade du kunnat lägga båda satsningar som en dubbel hade oddset varit runt 75 gånger pengarna. Men, om Salah gör första målet ökar Liverpools chanser att vinna med 2-0, vilket gör att spelbolagen inte tillåter detta. Istället behandlar de satsningarna som två separata spel.

 

Hög risk kontra bra odds

Alla spel med höga odds innebär också en högre risk. Dock ger de också möjlighet till större vinst för en mindre satsad summa. Som spelare gäller det helt enkelt att bestämma sig för vilken strategi som passar en bäst. En del spelare föredrar lägre odds för att få regelbundna vinster över tid, medan andra föredrar att ta hem storvinster då och då. I bägge fallen gäller det att uppskatta om spelet erbjuder spelvärde till det aktuella oddset. Genom att få bästa möjliga spelvärde kan du öka dina chanser att få en bra avkastning över tid eller minimera dina förluster.

För att bestämma om ett spel har bra spelvärde gäller det att studera formkurva och statistik och utifrån det göra dina egen bedömning av sannolikheten för olika utfall. Om oddset är högre än vad det bör vara enligt dina beräkningar har spelet ett bra spelvärde. 

 

Spela på scorecast-bets hos 888

För att lägga ett scorecast-bet hos 888 loggar du in på ditt konto och klickar därefter dig fram till den marknad du vill spela på. Till vänster på sidan hittar du en lista över populära marknader och under den en list på alla de sporterna som du kan satsa på hos 888sport.

Om du till exempel vill satsa på en match i Premier League är det bara att välja Premier League från listan med populära marknader. En lista med kommande matcher visas tillsammans med de mest populära spelen till höger om varje match. Det kommer även att visas en siffra, till exempel +150, som visar hur många marknader som finns tillgängliga. Om du klickar på en match kommer en meny med alla marknader att visas. När du hittat scorecast-marknaden kan du göra dina två val. Välj sedan din insats och bekräfta ditt spel. Ditt spel kommer sedan att sparas i din kontohistorik.

 

På vilka sporter går det att lägga scorecast-bet?

Scorecast-bet finns tillgängliga för fotbollsmatcher och gäller under ordinarie matchtid inklusive tilläggstid på grund av skador och byten med mera. På den här typen av spel är oddsen ofta höga och en del spelbolag erbjuder även olika former av "pengarna tillbaka"-erbjudande på scorecast-bets. Matcher med lag som oftast inte gör så många mål och där ett 1-0-resultat är sannolikt är populära bland spelare som spelar på scorecast-bet.

Även inom spel på hästar finns det spel i form av cast-bets. De mest populära är forecast-bets och tricast-bets, dock fungerar dessa lite annorlunda än cast-bets på fotboll, nämligen på det viset att man som spelare kan satsa på vilka hästar som slutar topp 2 eller topp 3 i ett lopp och i vilken ordning de hamnar. 

Läs på om andra betting-former

För att förstå varför spelbolag erbjuder cast-betting, läs vår artikel om relaterade marknader. Där förklaras hur scorecast-bets skiljer sig från vanliga kombinationsspel.

Precis som vanliga kupongspel finns det också många andra typer av spel där det går att kombinera flera olika satsningar i form av singel-, dubbel-, trippelspel eller kupongspel. I den här typen av spel finns potential för stora vinster om alla spel går hem, men det finns också chans till vinst även om bara några av spelen går hem. Några populära kombinationsspel är bland annat Trixie-betYankee-bet, Goliath-bet och Heinz-bet.

Andra spelformer är bland annat Wincast, där det gäller att förutse första och sista målskytt, vilken spelare som gör mål över huvud taget och vilket lag som vinner, samt Timecast, där det gäller att förutse vem som gör mål och när det sker, och då inom en viss tidsram som till exempel mellan minut 21 och 45. 

När du väl har lärt dig allt om scorecast-betting vill du kanske lära dig mer om andra typer av spel som 888sport erbjuder. På en del fotbollsmatcher erbjuder 888sport spel på över 200 olika marknader. I vår omfattande betting-guide finns allt du behöver veta.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.