Serie A är en liga där unga talanger har svårt att få speltid. Det är inte som till exempel holländska ligan där ungdomar får chansen att utvecklas i nästan alla lag i serien. I den italienska ligan gäller det att ta chansen när man får den.
Serie A är en taktisk liga där främst egenskaper som taktisk kunskap och erfarenhet värderas högre än ungdomlig entusiasm. För att slå igenom i Serie A som ung spelare krävs det att man är en speciell talang. Spelarna på denna lista är födda 1999 och senare.
Vi tittar till de bästa italienska talangerna i Serie A säsongen 2020-2021. Känner du igen spelarna på listan?
 

Bästa italienska talangerna:

  1. Gianluigi Donnarumma
  2. Nicolò Zaniolo
  3. Sandro Tonali
  4. Alessandro Bastoni
  5. Andrea Pinamonti

 

5 - Andrea Pinamonti

Kom till Inters ungdomsakademi redan som 14-åring från Chievo. Sen har han klättrat sig upp genom de olika ungdomslagen upp till A-laget. Pinamonti gjorde sin debut i Serie A  2017 och därefter blev det lite spel i A-laget, men han höll främst till i U-19 laget.

Inför säsongen 2018-2019 lånades Andrea ut till Frosinone där han lyckades göra fem mål i Serie A. Det blev även en lyckad utlåning ifjol när han gjorde fem mål igen, den här gången för Genoa. Det blev betydligt mer spelminuter för Pinamonti och han visade upp fina kvalitéer förra säsongen. Genoa hade en köpoption på honom men hans fina spel ledde till att Inter hämtade tillbaka honom.

Han kommer till ett Inter som är bättre än på många år och det kommer inte bli lätt för honom att spela sig in i startelvan. Han är främst tänkt som back-up till Romelu Lukaku men i och med att Inter kommer ha ett tätt spelschema med mycket matcher så kommer han få sina chanser. 

Andrea är en bra bollmottagare och han har växt till sig det senaste året vilket gör att han kan hålla undan försvararna nu. Det mest anmärkningsvärda med honom är att han är en lika bra avslutare med båda fötterna. Det kommer bli ett lärorikt år för Pinamonti med Antonio Contes vägledning och vi kommer få se honom under en lång tid framöver i Serie A.

Andrea Pinamonti
Photo credit: Alessandra Tarantino / AP Photo

4 - Alessandro Bastoni

Bastoni är ännu en spelare från den kända plantskolan i Atalanta. Han värvades av Inter för hela 31 miljoner euro 2017 innan han bevisat sig på den stora scenen. De efterföljande två åren var han utlånad innan han kom tillbaka till Inter inför förra säsongen. Han imponerade så mycket att han lyckades ta sig förbi både Diego Godin och Milan Škriniar i Antonio Contes mittbackshierarki. 

Nu är han självskriven till vänster i Inters backlinje och det har gjort att Inter inte haft några problem med att skeppa iväg Godin till Cagliari. Alessandro är en följsam och placeringssäker mittback med en oerhört fin uppspelsfot. Han brukar ofta slå långa svepande passningar exakt på fötterna till lagkamraterna, med sin fina vänsterfot. 

Bastoni blev uttagen för första gången till Italiens landslagstrupp vid den senaste samlingen för Uefa Nations League. Vi kommer få se honom i många stora sammanhang i landslagströjan och om han fortsätter på den inslagna vägen så kommer han garanterat vara med i EM till sommaren. 

3 - Sandro Tonali

Ni som har följt den italienska fotbollen de senaste åren har säkerligen hört talas om Sandro Tonali. Hans framtid har varit ett av de mest omdiskuterade samtalsämnena i Italien. Det har varit en huggsexa om honom och Milan vann kampen om hans signatur i slutändan. Det såg länge ut som att han var på väg till Inter, men Conte föredrog en mer erfaren spelare. 

Detta kan visa sig vara ett misstag från Inters sida i paritet med försäljningen av Pirlo till stadsrivalen Milan 2001. Tonali och Pirlo har även annat gemensamt i att båda började sina karriärer i Brescia och Tonali kallas även för den nye Pirlo. Huvudpersonen själv tycker att hans spelstil mer liknar De Rossis och Gattusos. 

Sandro kommer till ett Milan som är mer välskött än på länge och detta kan ge honom andrum i sitt nya äventyr. Han behöver inte gå in och prestera direkt utan kommer få tid att acklimatisera sig. Men med de egenskaper han har så är det bara en tidsfråga innan vi får se honom briljera i Milan. 

Han har en underbar blick för spelet och blandar det med ett bra närkampsspel. Han är bra både i det korta och långa passningsspelet. Med endast sina 20 år fyllda så kommer vi få njuta av Tonalis spel i många år framöver.

Kolla in Serie A odds för helgen där Sandro Tonali kanske är på plan i derbyt mot stadsrivalen.

2 - Nicolò Zaniolo

Inter grämer sig nog fortfarande för att man släppte iväg Zaniolo vid köpet av Radja Nainggolan. Vi vet vilka som gick vinnande ur den affären. Roma gav chansen till ynglingen och han har utvecklats fenomenalt de senaste åren.

Roma-fansen ser honom som Tottis arvtagare och det är en stor uppgift för vem som helst. Zaniolo har inte samma tekniska briljans som Totti men har en exceptionellt fin teknik som han kombinerar med sin styrka. Han är en mångsidig spelare som kan spela på alla positioner på mittfältet och även som andreanfallare. För att Zaniolo ska nå toppen måste han hitta sin rätta position på plan och bli lite mer jämn i sina prestationer.

Tyvärr har Nicolò haft en otrolig otur det senaste året. Han åkte först på en korsbandsskada i höger knä i början av året och efter att ha kämpat sig tillbaka så var oturen där igen. Den här gången skadade han sitt vänstra knä och framtiden ser mörk ut. Det kommer krävas enorm mental styrka från Zaniolos sida men han har visat tidigare under sin karriär att han har en vilja av stål.

1 - Gianluigi Donnarumma

Högst upp på listan är självklart Donnarumma. Han känns ju inte som en talang längre men han är fortfarande bara 21 år. Han slog igenom redan 2015 när han tog över målvaktsrollen från Diego Lopez i Milan. Det var Siniša Mihajlović som gav honom chansen som 16-åring. Efter det har han varit en garant i Milans försvar.

Med sin längd har han en enorm räckvidd mellan stolparna och trots sin längd är han förvånansvärt bra på reflexräddningar. Gianluigis enda stora svaghet är spelet med fötterna där han ofta blir för nonchalant och sätter sig själv i trubbel. Men även där har han gjort stora framsteg. 

I landslaget har han efterträtt sin stora idol Buffon som förstemålvakt och han är där för att stanna. Frågan är dock om han blir kvar i Milantröjan mycket längre, hans nuvarande kontrakt går ut sommaren 2021. Gianluigi är en livslång Milansupporter men om klubben inte kan matcha hans framtidsambitioner kanske de måste gå skilda vägar. Vart Donnarumma än fortsätter sin karriär så har han en lovande framtid framför sig både som klubblagsmålvakt och landslagsmålvakt.

Många av spelarna på listan kommer vara i farten i denna helgs stjärnspäckade matcher i Serie A. Bettingtips hittar ni på 888sport speltips.

*Credit for the main photo belongs to Luca Bruno/ AP Photo* 

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.