Ikväll möts turneringens kvarvarande giganter varandra i en semifinal på Camp Nou. Messis Barcelona tar emot Salahs Liverpool i ett riktigt tungviktsmöte! Spana in vår onlinebetting för de senaste oddsen

Känslan är att Barcelona har gått lite på halvfart på vägen till final. Efter att enkelt ha vunnit sin grupp så lottades man mot Lyon i åttondelsfinalen. Efter en sömning första match som slutade 0-0 så växlade laget upp i hemmamötet och krossade fransmännen med 5-0 vilket inte direkt chockade fotbollsvärlden. 

I kvartsfinal mötte man lite tyngre motstånd i Manchester United. Även där kändes Barcelona lite halvsovande men laget lyckades ändå knipa en seger med 0-1 på Old Trafford. Återigen växlade man upp på hemmaplan och slog United med 3-0, men det känns som att det finns mycket mer att hämta från Barcelona. 

I semifinalen ställs man nu mot ett hungrigt Liverpool som är revanschsuget efter förra årets finalförlust. Barcelona har inte råd att gå på halvfart mot Liverpool som har mer än tillräckligt med energi och kapacitet för att sänka Messi & co. 

Liverpool har inte heller haft den svåraste vägen till semifinal. Efter ett skakigt gruppspel tog man sig vidare från en tuff grupp och ställdes mot Bayern Munchen i åttondelsfinal. De tyska mästarna är oftast en riktig mardrömsmotståndare i Champions League, men i år har de inte alls lyckats komma upp i nivå, så Liverpool gick in i dubbelmötet som favoriter.

Efter att ha missat en handfull chanser på Anfield slutade det första mötet 0-0. I Munchen växlade Liverpool upp från sekund ett och vann relativt enkelt mot ett sargat Bayern med 1-3.

I kvartsfinalen ställdes man mot Porto som sågs lite som en drömmotståndare. Porto är ett skickligt lag, men Liverpool är en klass över portugiserna. Liverpool vann utan några större problem på både hemmaplan och bortaplan för att ta sig till semifinal där man nu ställs mot Barcelona.

Klarar ett spelskickligt Barcelona av Liverpools intensiva press eller kommer Liverpool att lyckas med sitt kontringsspel? Den som vill invänta matchbilden kan alltid köra livebetting, annars hittar ni all vår Champions League-betting på vår hemsida

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.