Vi ger dig förutsättningarna inför toppmötet i Bundesliga! Spana in all vår fotbollsbetting för de senaste oddsen på Bundesliga. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Ett Bayern i kris ska försöka vända på steken på ett flygande Dortmund hemma i Munchen.

Efter inte långt ifrån övertygande första säsong så vann Niko Kovacs Bayern ändå ligan förra året. Det var dock mest tack vara att Dortmund imploderade än något annat. 

Ledningen i Bayern valde ändå att ge Niko fortsatt förtroende, och efter ett helt ok transferfönster så var förväntningarna ändå höga på Niko och Bayern inför säsongen. Efter en halvstark säsongsinledning så kändes det ändå som att det kunde ta fart efter att de besegrade Tottenham borta i Champions League med 2-7, men efter en rad dåliga insatser och resultat så fick ledningen till slut nog. Att förlora med 5-1 borta mot ett halvsvagt Frankfurt var inte acceptabelt och Niko fick gå. 

Ingen ersättare har blivit utsedd än men namn som Wenger, Mourinho och Allegri nämns, men till den här matchen kommer ingen av dem att tillsättas. Det är mycket som ser dåligt u för tillfället i Bayern, men en av ljusglimtarna är Robert Lewandowski som fortsätter att ösa in mål, trots det tveksamma spelet, och du får 1.48 på att han återigen hittar nätet mot Dortmund

Dortmund gjorde klart med många unga, spännande spelare som Hazard och Brandt tidigt på transferfönstret, och tillsammans med spelare som Hakimi och Sancho så är det ett mer spännande Dortmund vi får se i år än vi har fått se på länge.

Trots den grymma säsongen i fjol så saknades jämnheten, och en rad dåliga resultat under andra halvan av säsongen gjorde att de tappade titeln till Bayern. Starten har varit tveksam i år och med många onödiga poängtapp under säsongens första månader så ifrågasätts tränare Favre mer än någonsin. 

Borussia Dortmund hänger alltjämnt med i toppen av tabellen och ligger tvåa i tabellen, en poäng före Bayern. Offensivt är laget mer potent än någonsin, men som vanligt med Dortmund så är det defensiven som läcker med en mängd sena baklängesmål som har lett till poängtapp. Räkna med att ett potent Bayernanfall kommer försöka exploatera det ojämna Dortmundförsvaret, vilket kan leda till en väldigt svängig match.

Men det är som sagt offensiven som är Dortmunds styrka. Sancho, Alcacer, Reus, Götze, Brandt och Hazard är bland ligans bästa offensiva spelare som kan såra vilket lag som helst. När Dortmund växlar upp i anfallet är det in många lag som hänger med, och de har definitivt stora chanser på att göra Bayerns kris ännu djupare. Oddsen på Dortmundseger är hela 5.60.

Trots att machen inte är direkt avgörande för årets bundesligatitel så är det ett rivalmöte mellan två tyska giganter som kommer bli mer underhållande än på väldigt länge!

 

*Credit for the main photo belongs to Martin Meissner / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.