Vi ger dig förutsättningarna inför Allsvenskans näst sista omgång! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Allsvenskan. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Djurgården har kopplat ett jättegrepp om titeln och har allt i egna händer med två omgångar kvar!

Hammarby gjorde Djurgårdens liv väldigt mycket lättare när de besegrade Malmö FF med 2-0 på Tele2. I och med segern så har Hammarby nu gett sig in i titelstriden på allvar och kan stå som segrare i november. Hammarby var lika effektiva som man brukar vara mot ett MFF, som har fortsatt stora problem med målskyttet. Hammarby och MFF står nu på samma poäng, 3 poäng efter DIF med två omgångar kvar. Dock har båda lagen bättre målskillnad än Djurgården så skulle DIF snubbla på målsnöret så kan titeln komma att avgöras på målskillnad. 

Hammarby gästar nu ett krisdrabbat Östersund och det är bara seger som gäller om de ska kunna vinna guld. Östersund är ett av ligans sämsta lag, och med Hammarbys otroliga form så bör det här inte vara några problem för Bajen att lösa, vilket reflekteras i oddsen

MFF tar emot AIK i ligans näst sista omgång och båda lagen är piskade att vinna om de ska ha chans att lyfta bucklan. Båda lagen ligger på 59 poäng inför matchen, och med två omgångar kvar och tre poäng upp till DIF så är det bara seger som gäller. Det här kommer definitivt bli omgångens bästa match!

Djurgården hade marginalerna med sig när man bortaslog IFK Göteborg med 0-1. En missad offside ledde fram till DIFs ledningsmål, och IFK blev sen nekade en solklar straff i en match där IFK dominerade. Djurgården toppar därmed allsvenskan med 3 poäng med två omgångar kvar. 4 poäng på de två sista omgångarna räcker för att ta hem guldet. 

I den näst sista matchen så ställs de mot ett omotiverat Örebro som inte har någonting att spela för. Allt annat än seger är ett misslyckande, men Örebro är ett kompetent lag som skulle kunna skrälla mot ett nervöst Djurgården. 

En sak är säker och det är att minst ett av de fyra lagen i toppen kommer skrivas av efter omgången. Frågan är bara vilket.  

 

*Credit for the main photo belongs to Lefteris Pitarakis / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.