Vi ger dig förutsättningarna inför Allsvenskans tjugoåttonde omgång! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Allsvenskan. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Med tre omgångar kvar och två lag på samma poäng i toppen av tabellen så varje kvarstående omgång som en final.

Djurgårdens derbyspöke är fortsatt närvarande efter förlusten mot Hammarby med 1-2. Trots ett spelmässigt övertag från Djurgården släppte de in två mål i den andra halvleken. Strax efter Hammarbys andra mål så blev Jeppe Andersen utvisad, men trots det numerära överläget så lyckades DIF inte kvittera.  

DIF reser nu söderut för en tuff bortamatch mot IFK Göteborg. IFK gav MFF en riktigt tuff match, men efter att ha fått en spelare utvisad så lyckades de inte stå emot Malmös tunga offensiv längre. Det här är ingen bortamatch som man bara åker och vinner så Djurgården får verkligen bekänna färg här.

Eftersom att Malmö vann sin match hemma mot IFK så innebär det attde nu leder allsvenskan på samma poäng som DIF fast med bättre målskillnad. Malmö en kanske ännu svårare bortamatch än DIF framför sig när de gästar Allsvenskans formstarkaste lag, Hammarby. Bajen har eventuellt spelat bort båda lokalkonkurrenterna från SM-guld med sina två derbysegrar under hösten. Både AIK och DIF har fått uppleva hur potent Hammarbys offensiv är när spelet flyter. Nu är de helt plötsligt en guldkandidat med enbart tre poäng upp till DIF och MFF vilket innebär att Malmö inte kommer få nånting gratis från ett Bajen med guldvittring. 

Det är bara seger som gäller för DIF, MFF och Hammarby. För Hammarbys del så är det nästan vinna eller försvinna som gäller när man nu får chansen att spela mot en direkt guldkonkurrent. 

Både DIF och MFF har svåra matcher kvar även efter den här omgången så det är riktigt svårt att sia om vilket lag som kommer ta hem guldet om ungefär en månad. Om Hammarby vinner i helgen så är de helt plötsligt med och slåss om guldet fullaste allvar. Ingen såg det komma för en månad sen när det var DIF, MFF och AIK som gjorde upp om guldet 

 

*Credit for the main photo belongs to Lefteris Pitarakis / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike