Vi ger dig förutsättningarna inför Allsvenskans tjugoåttonde omgång! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på Allsvenskan. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

888Sport

Med tre omgångar kvar och två lag på samma poäng i toppen av tabellen så varje kvarstående omgång som en final.

Djurgårdens derbyspöke är fortsatt närvarande efter förlusten mot Hammarby med 1-2. Trots ett spelmässigt övertag från Djurgården släppte de in två mål i den andra halvleken. Strax efter Hammarbys andra mål så blev Jeppe Andersen utvisad, men trots det numerära överläget så lyckades DIF inte kvittera.  

DIF reser nu söderut för en tuff bortamatch mot IFK Göteborg. IFK gav MFF en riktigt tuff match, men efter att ha fått en spelare utvisad så lyckades de inte stå emot Malmös tunga offensiv längre. Det här är ingen bortamatch som man bara åker och vinner så Djurgården får verkligen bekänna färg här.

Eftersom att Malmö vann sin match hemma mot IFK så innebär det attde nu leder allsvenskan på samma poäng som DIF fast med bättre målskillnad. Malmö en kanske ännu svårare bortamatch än DIF framför sig när de gästar Allsvenskans formstarkaste lag, Hammarby. Bajen har eventuellt spelat bort båda lokalkonkurrenterna från SM-guld med sina två derbysegrar under hösten. Både AIK och DIF har fått uppleva hur potent Hammarbys offensiv är när spelet flyter. Nu är de helt plötsligt en guldkandidat med enbart tre poäng upp till DIF och MFF vilket innebär att Malmö inte kommer få nånting gratis från ett Bajen med guldvittring. 

Det är bara seger som gäller för DIF, MFF och Hammarby. För Hammarbys del så är det nästan vinna eller försvinna som gäller när man nu får chansen att spela mot en direkt guldkonkurrent. 

Både DIF och MFF har svåra matcher kvar även efter den här omgången så det är riktigt svårt att sia om vilket lag som kommer ta hem guldet om ungefär en månad. Om Hammarby vinner i helgen så är de helt plötsligt med och slåss om guldet fullaste allvar. Ingen såg det komma för en månad sen när det var DIF, MFF och AIK som gjorde upp om guldet 

 

*Credit for the main photo belongs to Lefteris Pitarakis / AP Photo*

About the Author
By
Bawer Calli

Ett stort fotbollsfan från Uppsala med extra mycket kärlek för spanska ligan. 

Förutom fotboll så kollar han mycket på basket och har även ett nyfunnet intresse för NFL. Kombinerar gärna resande med sportevenemang där drömresemålet är Buenos Aires och superclásicon mellan Boca Juniors och River Plate.
 

Related Content
Inför Londonderbyt

Inför Londonderbyt

Final i tyska cupen

Final i tyska cupen

Titelstriden fortsätter i Spanien

Titelstriden fortsätter i Spanien

Premier League är tillbaka!

Premier League är tillbaka!

La Liga är tillbaka!

La Liga är tillbaka!