Vi ger dig förutsättningarna inför Allsvenskans sextonde omgång! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste på Allsvenskan. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

AIK som fortsatt jagar MFF i guldstriden har en inte allt för svår uppgift när Helsingborg kommer på besök. Helsingborg parkerar på en elfteplats i tabellen och står för en klart godkänt säsong som nykomlingar, men borta mot AIK ska man inte ha mycket att säga till om. Om AIK vill ta hem guldet för andra året i rad så är det såna här matcher de ska vinna utan några större problem. De bör klara det. 

MFF kommer från en period med många stormatcher som definitivt har tagit på krafterna. Nu väntar en lite lättare motståndare i Uppsalaklubben Sirius. MFF är storfavoriter och bör vinna matchen utan några större problem, men Sirius är ett mittenlag som brukar kunna skrälla mot de större lagen, så Malmö får inte slappna av!

Djurgården är det tredje laget som är inblandat i titelstriden och den här veckan har de kanske den svåraste uppgiften av de tre när de åker ner till Kalmar för bortamatch. Kalmar gör förvisso en dålig säsong och befinner sig väldigt långt ner i tabellen, men bortamatcher i Allsvenskan är aldrig enkla, och Kalmar är en historisk klubb med förmåga att knäppa tabelltoppen på näsan. Djurgården ska dock klara av en seger här, även om det blir en tuff match. 

Omgång 16 bjuder tyvärr inte på någon stormatch. Lagen i toppen möter alla behagligt motstånd och vi kommer antagligen att få se många favoriter som plockar tre poäng, men i Allsvenskan bjuds vi lyckligtvis ofta på skrällar så håll ögonen öppna efter fina skrällodds!

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.