Emil Forsberg har växt ut till en av Sveriges bästa fotbollsspelare under de senaste fem åren. Han har en teknik och ett driv med boll som inte är så vanligt hos spelare från Sverige.

Emil spelar sin klubblagsfotboll i Bundesliga som är en av världens bästa ligor. RB Leipzig som han spelar i är också en av ligans bästa klubbar. I år var man länge med i kampen om ligatiteln men Bayern blev lite för svåra att handskas med.

Forsberg har spelat i det svenska landslaget sedan han slog igenom i Malmö 2014. Han är nu uppe i 56 landskamper och åtta mål för Sverige. Han kommer utan tvekan vara en av de bärande spelarna i årets EM-slutspel. Det är viktigt för Sverige att Forsberg kommer till EM med bra matchform.

Med Forsberg på bästa humör kan det gå riktigt bra för Sverige. Forsberg är en spelare av högsta kaliber och med honom i form har Zlatan en lekkamrat på plan. De bästa spelarna kan förstå varann då de tänker i liknande banor.

Innehållsförteckning

Biografi | Tidiga år

Forsberg Leipzig

Forsberg Transfermarkt

Privatliv | Familj | Fru

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Instagram | Twitter

Statistik | Meriter

FAQ

I den här artikeln går 888sport igenom en lång och framgångsrik karriär. Emil Forsberg är en av Sveriges bästa spelare och kan med ett lyckat EM skriva in sig i historieböckerna.

Emil Forsberg Biografi | Emil Forsberg Tidiga år

Emil Peter Forsberg föddes den 23e oktober 1991 i Sundsvall i de norra delarna av Sverige. Hans föräldrar är Leif och Anna Forsberg och han har en storasyster.

Hela hans familj är väldigt fotbollsintresserade så det var ganska naturligt att även Emil började älska sporten. Han startade sin karriär som yngling i den största klubben i staden, Gif Sundsvall.

Han följde i sin pappas och farfars fotspår som båda tidigare hade spelat för klubben. Under 2009 blev han den tredje generationen från Forsberg familjen att representera Gif Sundsvalls A-lag. Han spelade tre år med klubben i Superettan innan han lyckades ta Giffarna till Allsvenskan med sina elva mål säsongen 2011.

Det blev en säsong till i Giffarna innan flyttlasset gick vidare mot Sveriges bästa klubb Malmö FF. Det var i Malmö Emil blev ett hushållsnamn i Sverige. Han vann Allsvenskan två säsonger i rad och klubben tog sig även till  Champions Leagues gruppspel.

Insatserna för Malmö gjorde att utländska klubbar fick upp intresset för Emil Forsberg. 2015 lämnade han Sverige för större uppgifter.

Forsberg Leipzig

Emil Forsberg flyttade från Malmö till RB Leipzig. Det var en uppmärksammad transfer då Leipzig spelade i 2.Bundesliga. Det fanns betydligt bättre klubbar från högsta ligor som ville ha Forsberg. Leipzig betalade 3.7 miljoner euro till Malmö. 

Emil Forsberg blev den stora värvningen i Leipzigs försök att etablera sig som en maktfaktor i tysk fotboll. Det tog två säsonger innan Leipzig tog sig till Bundesliga. Under den tiden hann Emil acklimatisera sig till livet utomlands och kunde få en mjukstart på proffslivet.

När man nu var i Bundesliga var Emil redo för uppgiften. Redan den första säsongen lyckades Leipzig kvalificera sig för Champions League-spel med en topp fyra placering. Emil Forsberg hade en stor del i det med åtta mål och 22 assist. Han gjorde flest assist av alla spelare i de fem bästa ligorna den säsongen. Här hittar du livespel för Bundesliga.

Han har fortsatt vara en av klubbens bästa spelare under sin tid i klubben och har gjort att laget kunnat cementera sin plats som en av Tysklands bästa klubbar. 

Forsberg Transfermarkt

Det har varit konstanta rykten om en transfer för Emil Forsberg de senaste åren. Redan när han var i den tyska andraligan ryktades det om en flytt till Liverpool.

Under säsongerna i Bundesliga har det varit snack om en flytt vid varje övergångsfönster. Men Forsberg har stannat kvar i Leipzig som krävt enorma summor för en försäljning. 

Emils kontrakt med Leipzig går ut sommaren 2022 och både han och agenten Cetinkaya har sagt att han inte vill gå in i nästa säsong utan en förlängning.

Det blir antingen en förlängning eller en flytt för Forsberg i sommar. Emils prestationer i EM kan ha en stor betydelse för var han hamnar nästa säsong.

Emil Forsberg Privatliv | Emil Forsberg Familj | Emil Forsberg Fru

Emil Forsberg är sedan 2016 gift med Shanga Forsberg (tidigare Shanga Hussain). Även hon är från Sundsvall och Emil har känt henne sedan de tidiga tonåren. De blev ett par 2005 och har nu en dotter tillsammans, Florence. 

Emil hade sett Shanga i deras gemensamma skola och frågade efter hennes nummer på Lunarstorm. Det var så deras relation startade. Shanga var också en fotbollsspelare tidigare och spelade för Sundsvalls damlag.

Emil Forsberg Förmögenhet | Emil Forsberg Lön | Emil Forsberg Net Worth

Som en av Sveriges bästa fotbollsspelare är det ganska självklart att Emil Forsberg har lyckats tjäna ihop ett par slantar. Hans förmögenhet ryktas vara på 15 miljoner euro. Det är ganska lågt räknat då hans inkomster från reklamuppdrag inte har räknats med.

I Leipzig har han en årslön på 4 miljoner euro per år. Han kommer troligen få ett till stort kontrakt innan han lägger skorna på hyllan.

Emil Forsberg Instagram | Emil Forsberg Twitter

Emil Forsberg har ett instagramkonto där han delar med sig av bilder både från sitt privata liv och från fotbollen.

På Instagram heter han @eforsberg10 och har 143 tusen följare.

Vill man se ännu mer bilder på familjen Forsberg kan man besöka hans frus instagramkonto, @shangaforsberg

Forsberg har också ett officiellt twitter konto med handle @eforsberg10. Där brukar han oftast tweeta om saker som är fotbollsrelaterat. Han har över 18 tusen följare på twitter

Emil Forsberg Statistik | Emil Forsberg Meriter

Antal mål (totalt): 111

Antal Mål i landslaget: 8

Antal matcher (tot): 464

Antal matcher i landslaget: 56

Antal Titlar : 

Allsvenskan: 2013, 2014

Svenska Supercupen: 2013, 2014

Assistligavinnare: Han vann assistligan i Bundesliga 2016/2017 med 22 assist

Andra signifikanta individuella pris: Sveriges bästa mittfältare: 3 vinster

Spana in oddset fotboll på vår hemsida.

Emil Forsberg FAQ

Hur lång är Emil Forsberg?

- Forsberg är 177 cm lång.

Hur mycket väger Emil Forsberg?

- Forsberg väger 76 kg.

Vilka är Emil Forsbergs smeknamn?

- Mini-Foppa och Norrlands Guld

Vilket tröjnummer har Emil Forsberg?

- Emil Forsberg har nummer 10 både i svenska landslaget och RB Leipzig.

Har Emil Forsberg något husdjur?

-Ja, de har en golden retriever som heter "Roffe".

 

 *Credit for the main photo belongs to Jens Meyer / AP Photo*