Elias Pettersson är det nya stora svenska ishockeylöftet. Han har redan tagit NHL med storm. Han har alla ingredienser för att bli en legend inom hockeyn. Han har talangen som krävs samtidigt som han är en person med fötterna på jorden. Det finns otaligt många spelare som dragits ned i avgrunden med allt som tillkommer med att man blir miljonär i ung ålder och avgudas av miljoner människor.

Pettersson har varit med om saker i ung ålder som gör att han är mer världsvan och mogen än många andra spelare i sin ålder. I en intervju med David Singh berättar han om den hjärtskärande berättelsen om när hans bästa vänner blev utvisade från Sverige när han var tretton år.

Pettersson spelar sin hockey i Vancouver Canucks och är redan en av lagets viktigaste spelare. Tyvärr har han varit borta från isen på grund av en skada. Det är oklart hur länge han blir borta men när han väl är tillbaka kommer han göra skillnad som vanligt.

Innehållsförteckning:

Elias Pettersson Tidiga år | Biografi

Elias Pettersson föddes i Sundsvall den 12:e November 1998. Han växte upp i Ånge och började spela ishockey tidigt. Hans pappa körde ismaskinen i ishallen och det blev mycket skridskoåkande för Elias under barndomen. Även hans äldre bror är en professionell hockeyspelare. Emil Pettersson spelar i den svenska hockeyligan för Växjö Lakers.

I Elias ungdomsår spelade han även mycket fotboll under somrarna. Två av hans bästa kompisar som han spelade fotboll med var två armeniska bröder, Valerik och Davit. De armeniska bröderna blev tillsammans med sin familj helt plötsligt utvisade från Sverige.

Detta kom som en chock för Elias och den lilla staden Ånge. Familjen var väldigt omtyckta och hela samhället gjorde allt de kunde för att dem skulle kunna komma tillbaka. Pettersson intervjuades i TV, många demonstrerade utanför migrationsverket och man försökte sprida detta på Facebook.

Allt detta gjorde att familjen kunde komma tillbaka efter tre månader i Armenien. Elias Pettersson kunde återförenas med bröderna som han aldrig trodde att han skulle se igen. 

Elias Pettersson lärde sig tidigt att aldrig ta något för givet. Livet kan förändras på en sekund men att bra saker kan hända om man kämpar för det. 

Elias Petterson NHL

Pettersson spelade i Timrå IK som ungdomsspelare. Efter två säsonger i hockeyallsvenskan valde Elias att skriva på för Växjö Lakers i SHL. Hans enda säsong med laget var otroligt framgångsrik. Laget blev svenska mästare och Pettersson gjorde 75 poäng på 57 matcher under säsongen.

Vancouver Canucks valde att erbjuda Pettersson ett rookiekontrakt efter det i mitten på 2018. Canucks hade ju valt Elias i draften året innan där han gick som femte spelare. 

Det har blivit en succé för Elias i Vancouver där han bildar kedja med Brock Boeser och J.T. Miller. 

Elias besitter många fina kvalitéer för att bli en av de bästa i ligan. Nu gäller det bara att förfina dem. Hans passningsspel håller högsta klass och det som gör att han skiljer sig ur mängden är att han inte får panik när han har pucken. Han tar sin tid och väntar tills läget för passningen öppnas upp. 

Tekniken är det heller inget fel på och han har fått många försvarare att gå och köpa korv på läktaren under sin karriär. Han är snabb med bladet och luras även med kroppsfinter.

När det kommer till målgörandet så har Elias något som andra spelfördelare och kreatörer inte brukar ha. Han har ett kanonskott som han har otrolig snärt i.

Så länge Pettersson kan hålla sig skadefri finns det nog inget som kan stoppa honom på isen.

Spana in nhl betting odds på vår hemsida.

Elias Pettersson Skada | Injury

Pettersson har nu saknats i ungefär tre veckor på grund av skada. Han är borta med en skada på överkroppen. Vancouver kommunicerade tidigare ut att man tog det dag för dag och att det inte var en allvarlig skada.

Men nu blir han borta en vecka till och skadan verkar vara värre än först befarat. Vi hoppas att Elias återhämtar sig kvickt och att vi får se honom på isen snarast.

Elias Pettersson Salary | Lön | Förmögenhet | Net Worth 

Pettersson är fortfarande inne på sitt första ingångskontrakt med 925 tusen dollar som grundlön. Utöver det kan han få 2,8 miljoner i prestationsbonusar. Det är stora pengar för en 22-åring men han verkar vara kunna hantera sin rikedom. 

Han har köpt en bostad hemma i Sundsvall som en investering. Han har också berättat om att han kommer ge tillbaka till nära och kära, speciellt sina föräldrar som alltid ställt upp för honom.

Hans rookiekontrakt går ut till sommaren och det kommer bli ett monsterkontrakt då.

Elias Pettersson | Statistik | Medaljer

Mästerskapsmedaljer

VM - En guldmedalj i VM-2018

JVM - Ett silver 2018

Utmärkelser och rekord

Elias Petterson har blivit uttagen till NHL:s All-Star lag i båda sina NHL säsonger. I sin första säsong fick han även Calder Memorial Trophy som den bästa nykomlingen i ligan.

I sin enda SHL säsong blev han SHL-mästare med Växjö Lakers. Han blev även årets rookie och den mest värdefulle spelaren i slutspelet.

Poängstatistik

Grundserien NHL: 65 mål, 88 assist, 153 poäng

Stanley Cup: 7 mål, 11 assist, 18 poäng

Elias Pettersson Instagram | Twitter

Elias Pettersson är en av Sveriges nya unga hockeytalanger. Efter framgångssagan i NHL har Elias nu över 221 tusen följare på instagram och heter där @_eliaspettersson. Han har detta stora följarantal trots att han inte är jätteaktiv på Instagram.

Elias Pettersson har även ett Twitter konto där hans handle är @_EPettersson. På Twitter har han över 50 tusen följare.

Här hittar du våra hockey odds

Elias Pettersson FAQ

Var föddes Elias Pettersson?

- Han föddes i Sundsvall

Hur gammal är Elias Pettersson?

- Han är 22 år gammal

Hur lång är Elias Pettersson?

- Han är 188 cm lång

Hur mycket väger Elias Pettersson?

- Han väger 80kg

 

 *Credit for the main photo belongs to Paul Sancya / AP Photo*

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.

Related Content

Playmakern Peter Forsberg

Spelgeniet Nicklas Bäckström

Allt om Henrik Lundqvist

Nashvilles Filip Forsberg

Världsbäste Erik Karlsson