Daniel Sundgren är inte ett namn som alla känner till i Sverige. Han är son till en gammal svensk landslagsman och han har själv också representerat det svenska landslaget.

De senaste åren har han dock hamnat lite utanför blickfånget då han inte spelar kvar i Sverige och han spelar heller inte sin fotboll i nån av de större europeiska ligorna.

Det har inte varit en spikrak väg framåt för Sundgren i hans fotbollskarriär utan han har fått kämpa sig fram. Han debuterade i Allsvenskan först som 25-åring i AIK.

Nu är han på väg att fylla 32 i år och han är på väg mot sin största framgång. Daniel Sundgren har lyckats ta sig till gruppspelet i Champions League med sitt Maccabi Haifa.

Vem hade kunnat tro det för sju år sedan när han spelade i Superettan med Degerfors.

Daniel Sundgren i Maccabi Haifa

Daniel

I somras valde han att byta klubb till Maccabi Haifa. Det är inte alltför ofta svenska spelare spelar i den israeliska ligan. Maccabi Haifa värvade Sundgren helt gratis då hans kontrakt löpte ut.

Han spenderade tre år i Aris med en femteplats det första året och två raka tredjeplatser de efterföljande åren. Aris är ett topplag i Grekland men glappet upp till ettan Olympiakos var väldigt stort.

I Aris spelade han många kvalmatcher till Europa League men det ledde aldrig till gruppspelet. Det var samma visa i AIK för honom,

Nu får han chansen i Israels bästa lag. Maccabi Haifa har vunnit ligan de två senaste åren och är det lag som vunnit flest gånger genom tiderna med totalt 23 ligatitlar.

Spana in våra fotboll odds.

Champions League hägrar för Sundgren

CL

Maccabi Haifa kvalade i år till Champions League och man har tagit sig till gruppspelet. Man har fått en tuff grupp innehållandes PSG, Juventus och Benfica.

Maccabi Haifa har slagit ut två motståndare redan och den stora skalpen var i den andra kvalomgången mot Olympiakos. Man slog ut de grekiska mästarna med hela 5-1 totalt.

Därefter vann man mot cypriotiska Apollon Limassol med 4-2 i dubbelmötet. Daniel Sundgren har startat alla matcher hittills i kvalet.

I playoffet lyckades man slå ut serbiska Röda Stjärnan med 5-4 och Sundgren gjorde ett viktigt mål i returen.

Ifjol kom Maccabi Haifa på sista plats i Europa Leagues gruppspel men det är ett mer komplett lag i år och nu kommer man spela i världens bästa klubblagsturnering.

På vår hemsida hittar ni bet på massor av matcher.

Pappa Gary Sundgren

Som vi nämnde tidigare så har Daniel även en pappa som också varit en framgångsrik fotbollsspelare. Pappa Gary gjorde 30 landskamper för Sverige och ett mål.

Även han var en högerback som Daniel och han spelade största delen av sin karriär i AIK. Han hann även med ett utomlandsäventyr mellan tiden i AIK.

Han gjorde en femårssejour i spanska La Liga-laget Real Zaragoza i slutet på 90-talet och början av 00-talet. Detta var en tid då Zaragoza tillhörde toppen av La Liga.

Daniel har lyckats ta sig ur sin framgångsrika pappas skugga och har hittat en väg upp till den europeiska toppfotbollen. Nu får vi se honom i Europas bästa turnering till hösten.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

VM: Kroatien - Belgien

VM: Spanien - Tyskland

VM: Argentina - Mexiko

VM 2022 | Tysklands stjärna - Jamal Musiala

VM 2022 | Englands stjärna - Harry Kane