Bruno Fernandes spelar i klubblaget Manchester United och för sitt landslag Portugal som offensiv mittfältare. De senaste åren har han utvecklats till en av världens bästa mittfältare. 

Men kräftgången för klubben Manchester United gör ändå att Bruno står utan titlar och det leder till att han fortfarande inte kan mäta sig med dem absolut bästa.

Fernandes är en spelare som kämpat sig upp till toppen på ett lite annorlunda sätt. De flesta portugisiska spelare brukar slå igenom i nån av de tre toppklubbarna i Portugal innan man flyttar till en av de större ligorna. Bruno valde att gå till italienska Serie B som tonåring.

Efter flera år i italienska Serie A där han glimtvis visade upp sin potential fick han chansen i Sporting. Väl hemma i Portugal exploderade Bruno och han fick ut sin fulla potential.

Idag räknas Bruno Fernandes som en toppmittfältare och är en av få spelare i Manchester United som gör skäl för sin lön.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Bruno Fernandes. Häng med när 888sport kollar in en av världens bästa fotbollsspelare!

Bruno Fernandes Spelarkarriär | Fernandes Manchester United

Bruno Fernandes 1

Bruno flyttade tidigt till Italien och gjorde succé med Novara i Serie B. Det gjorde att klubbar i Serie A fick upp ögonen för den unge portugisen. Det var den erkänt duktiga talangfabriken Udinese som vann dragkampen. I Udinese fick Bruno spela tillsammans med en mästare som Di Natale. Fernandes visade upp stor potential men han blandade och gav alldeles för mycket.

Efter fyra godkända säsonger i Serie A med det sista året i Sampdoria värvade den portugisiska klubben Sporting Fernandes. I Sporting fick Fernandes ut sin fulla potential till slut. I sin andra säsong med klubben gjorde han hela 33 mål under säsongen. I sina två hela säsonger med Sporting blev han framröstad till den bästa spelaren i ligan båda säsongerna.

Hans insatser för Sporting gjorde att Manchester United pungade upp 80 miljoner euro för att köpa honom. Fernandes har presterat på en väldigt hög nivå sedan han anlände i Manchester. Han har redan hunnit gör 50 mål för klubben. Men det har inte gått lika bra för klubben, som har haft det svårt i ligan och man åkte på en finalförlust i Europa League mot Villarreal förra året.

Fernandes är även lagkamrat med vår svenska landslagsstjärna Victor Nilson Lindelöf. De två är jämngamla och Victor har ju en bakgrund inom portugisisk fotboll och det har gjort att de två är väldigt bra vänner.

Tillsammans har de startat en insamling för Unicef's Ukraine Appeal och har lyckats samla in nästan 35 000 pund. På deras crowdfunder sida finns möjligheten att vinna sajnade matchtröjor och möten med dem båda spelarna.

Bruno Fernandes Landslaget | Fernandes Portugal

Bruno Fernandes 2

Bruno Fernandes är en portugisisk landslagsspelare. Han har gjort 42 landskamper och åtta mål. Men det tog ett tag för honom att slå sig in i landslaget. Det var först 2017 som 23-åring som han fick debutera. 

Tiden i A-landslaget har varit lite upp och ner för Bruno. I det senaste EM-slutspelet blev han kritiserad för sina insatser och gick från att vara ordinarie i början av turneringen till en bänkspelare i slutet. Trots att han är en av dem stora stjärnorna i Portugal så krävs det att man presterar konstant då konkurrensen består av Bernardo Silva, Diogo Jota och Rafael Leao. Cristiano Ronaldo är ju gjuten i startelvan.

Bruno var dock avgörande i playoffmötet mot Makedonien när han gjorde matchens båda mål och sköt Portugal till VM i Qatar.

Kolla in oddset på massvis med matcher på 888sport.

Bruno Fernandes Fru | Fernandes Familj

Bruno Fernandes är gift med Ana Pinho som han blev tillsammans med redan i tonåren. De gifte sig 2015 och har idag två barn Matilde och Gonçalo. Bruno och Ana träffades när de gick i samma skola i Boavista.

De blev seriösa med sitt förhållande när Bruno flyttade till italienska Novara när han var 18 år. Till en början flyttade han dit själv men han hade svårt att acklimatisera sig och hade en enorm hemlängtan. Det  gjorde att hans fotbollsspelande också blev lidande.

Paret tog beslutet att Ana också skulle flytta över till Italien. Hon valde att lämna sin familj, vänner och sina egna drömmar för att hjälpa Bruno att uppnå sin fotbollsdröm. Efter hennes ankomst till Italien blev Brunos liv där mycket bättre och han lyckades lära sig italienska och integrationen i Italien blev mycket smidigare.

Bruno Fernandes 3

Bruno Fernandes Lön | Bruno Fernandes Förmögenhet

Bruno Fernandes tillhör en av världens rikaste klubbar och är kanske deras viktigaste spelare. Det gör att han tjänar en ansenlig summa i lön. Han har inte samma stjärnstatus som Cristiano Ronaldo och samma historik och kan därför inte jämföra sig lönemässigt med honom.

Men det går ingen nöd på Bruno utan han får ungefär 20 miljoner euro i lön per år. Han belönades med det nya kontraktet så sent som i april och dubblade lönen från det kontrakt han skrev på när han kom till Man U.

Hans insatser i Man U gjorde att klubben valde att göra honom till en av dem bäst betalda i klubben och samtidigt säkra upp hans tjänster fram till 2026.

Spana in oddset live på vår hemsida.

Bruno Fernandes Instagram | Bruno Fernandes Twitter

Bruno Fernandes 4

Bruno Fernandes är en av världens bästa fotbollsspelare och har ett enormt följe på Instagram. Fernandes lägger upp bilder från alla delar av sitt liv. 

Självklart är det mest bilder från fotbollsplanen då hans liv kretsar kring fotbollsplanen men det finns många andra intressanta saker utöver det. Bruno har över 6,9 miljoner följare på instagram. Om du vill följa Bruno Fernandes på Instagram så heter han där @brunofernandes.10

Bruno Fernandes har även ett twitterkonto. Hans handle där är @B_Fernandes8. På twitter har han över 2,8 miljoner följare och han har en fastnålad video med  Lindelöf där de berättar om deras bidrag till krisen i Ukraina.

Bruno Fernandes | FAQ

När är Bruno Fernandes född?

- Han är född den 8 september 1994.

Hur lång är Bruno Fernandes?

- Han är 179 cm lång.

Hur mycket väger Fernandes?

- Fernandes väger 80 kg.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 29:e Maj 2022

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.