Det är snart dags för de olympiska spelen i Tokyo! Sverige har som vanligt väldigt många duktiga idrottare som har möjlighet att komma hem med en medalj i handen.

Inom stavhoppning är nog Armand Duplantis Sveriges största medaljhopp men en annan som kommer tävla i den grenen är Angelica Bengtsson. Hon gör sitt tredje OS-mästerskap och vi hoppas att hon tar sig till finalspelen.

Angelica Bengtssons har visat fin form inför OS men hennes uppladdning fick sig en rejäl törn nyligen då hon och hennes tränare, Peter Widén valde att avsluta sitt fleråriga sammarbete efter meningsskiljaktigheter.

Som tur är kunde hon hitta en ny tränare ganska snabbt, det blir Gustaf Hultgren som tar över efter Widén. Hultgren tränar även Michaela Meijer (som också kommer medverka i OS).

Angelica Bengtsson Biografi | Tidiga år
Angelica Bengtsson OS | Angelica Bengtsson Stavhopp
Angelica Bengtsson Förmögenhet | Lön | Net Worth
Angelica Bengtsson Statistik | Medaljer
Angelica Bengtsson Instagram | Twitter
Angelica Bengtsson FAQ

 

Angelica Bengtsson Biografi | Tidiga år

Angelica Bengtsson är uppväxt på en gård i Väckelsång, Småland. Hon är dotter till en svensk far och en brasiliansk mor.

Hon visade tidigt talang för stavhopp och familjen hade en egen stavhoppsanläggning på gården där hon kunde tränas av sin far, som är en stavhoppstränare och föredetta spjutkastare.

Redan 2009 lyckades Bengtsson vinna sin första titel, hon vann ungdoms-SM med ett hopp på 4.22m. Samma år blev hon även Sveriges första ungdomsvärldsmästare när hon vann VM med ett hopp på 4.32m. 

Hon var under 2009 Sveriges bästa stavhoppare, men fick trots det inte medverka några tävlingar på senior nivå, detta då hennes dåvarande klubb ansåg henne vara alltför ung. 

Missnöjet med det resonemanget gjorde att Bengtsson bytte klubb till Hässelby SK. Hässelby tillät henne tävla i senior-SM året därpå och det blev guld direkt för Angelica. Samma år slog hon även ungdomsvärldsrekordet när hon under uttagningarna hoppade 4.47m.

Därefter blev det ett flertal medaljer till exempelvis Junior-VM och Junior-EM.

Spana in oddset hos 888sport

Angelica Bengtsson OS | Angelica Bengtsson Stavhopp

Bengtssons första OS var de olympiska spelen i London. Tyvärr gick hon inte vidare från kvalet. Året därpå lyckades hon ta sin första internationella senior medalj när hon tog brons i EM.

Därefter följde några år utan seniora medaljer men under EM 2016 i Amsterdam lyckades hon ta ännu en bronsmedalj och förhoppningarna inför OS i Rio var höga.

Det hela slutade dock med att Bengtsson åkte ut i kvalet efter tre rivningar på höjden 4.60.

Mellan OS i Rio och årets sommar OS så har Bengtsson lyckats förbättra det svenska rekordet ett flertal gånger, för närvarande innehar hon utomhusrekordet på 4.80m, kan hon uppnå de höjderna kan det säkerligen bli en medalj. Under OS i Rio så hade det räckt till en bronsmedalj.

 

Angelica Bengtsson Förmögenhet | Lön | Net Worth

Det är svårt att hitta tillförlitlig information om vad Bengtssons förmögenhet ligger på. Men de flesta sidor estimerar en förmögenhet på runt 1 miljon USD.

Vi kan iallafall nämna att i Expressens granskning 2017 så hade hennes bolag en omsättning på runt 800 000.

Angelica Bengtsson Statistik | Medaljer

 

EM-Utomhus: Brons, Amsterdam, 2016

EM-Inomhus: 2x Brons: Prag, 2015. Belgrad, 2017.

SM-Utomhus: 6x Guld: 2012, 2014,2015, 2016, 2018, 2019. Silver: 2013

SM-Inomhus: 6x Guld: 2010,2013,2014,2015,2017,2019

Ungdoms/juniortitlar:

Ungdoms OS: Guld, Singapore,2010

Junior-VM: 2x Guld: Moncton, 2010. Barcelona, 2012

Ungdoms-VM: Guld, Bressanone, 2009

U23-EM: Guld, Tallin, 2015. Brons, Tampere, 2013.

Junior-EM: Guld, Tallin, 2011.

888sport erbjuder även livespel, spana in  oddset live

Angelica Bengtsson Instagram | Twitter

Angelica Bengtsson är en flitig användare av sociala medier för att nå ut till sina fans. På instagram heter hon @angelicab_pv och har där runt 70 tusen följare. 

Hon har även twitter med samma handle, @angelicab_pv där har hon runt 6 tusen följare.

 

Angelica Bengtsson FAQ

Hur lång är Angelica Bengtsson?

- Hon är 163 cm lång

Vem är Angelica Bengtssons nya tränare?

- Nya tränaren heter Gustaf Hultgren

Var är Angelica Bengtsson född?

- Hon är född i Väckelsång, Småland

 

*Credit for the main photo belongs to Matthias Schrader / AP Photo*

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag