US Open är kalenderårets sista Grand Slam, men för många spelare känns det som deras första seriösa chans att faktiskt gå långt i en turnering på den riktigt stora tennisscenen. Under de senaste säsongerna har de andra tre Grand Slamsen känts som stängda butiker. Novak Djokovic har imponerat i Australian Open, Roger Federer är svårslagen på gräset i Wimbledon och Rafael Nadal ser Franska Öppna som lite av en formalitet.

US Open är turneringen där spelare som bara har en Grand Slam-titel på sitt cv tagit den, nämligen Juan Martin Del Potro och Marin Cilic 2009 respektive 2014. Federer, Nadal och Djokovic har tagit en varsin Grand Slam så här långt under 2018, men kanske är US Open tillfället då en outsider kliver fram.

Dags för spelarna som varit nära tidigare?

Djokovic, Federer och Nadal leder bettingmarknaden inför US Open i den ordningen och samtliga tre spelare är vana vid att hantera den pressen. Denna trio må dominera i de stora tävlingarna, men bakom dessa finns en rad erfarna tennisspelare som har haft en hel del succé på ATP-touren, men som inte riktigt lyckats ta steget från utmanare till mästare. Milos Raonic och Kei Nishikori har båda förlorat finaler i Grand Slam-turneringar och hoppas nu ta möjligheten till revansch. Sedan Milos Raonic chockade Roger Federer i semifinalen i Wimbledon 2016, dagarna innan han sedan förlorade finalen mot Andy Murray i raka set, har den hårt servande kanadensaren kämpat mot skador. Nishikori tog plats i en oväntad final 2014, men förlorade då mot Cilic som var starkare den dagen. Nishikori är en annan spelare som kämpat med skador, medan Murray ger 11.00 gånger pengarna på grund av sina många skador på sistone.

Det vore dumt att blunda för den skicklighet som spelare som Murray, Raonic och Nishikori har, men det vore också dumt att lita på deras kroppar när skadorna har duggat så tätt som sista åren. I det här fallet är det nog bättre att slänga ett öga på spelarna som varit tillgängliga hela säsongen och som har en bättre form. Kevin Anderson är en spelare som uppfyller dessa kriterier och sydafrikanen har bland annat en final i Wimbledon från tidigare i år, någonting som är värt att lägga till intill förra årets final i US Open på hans cv. I båda finalerna har Anderson haft svårt att nå sina högsta nivå, men han kan lära sig från 3-0-förlusten mot Nadal förra året för att öka sina chanser den här gången. Odds på 34.00 är tillgängliga för förra årets finalförlorare att göra det lite bättre det här året, samma odds som på Grigor Dimitrov, en spelare som börjar närma sig den höga nivå vi förväntade när han kom fram.

Han kallades då efterträdaren till Federer, någonting som inte är lätt för en ung spelare att hantera. Dimitrov har kombinerat en atletisk förmåga att slå sina slag med en ökad mental närvaro de sista månaderna. Det blev vinst i ATP World Tour Finals förra årets och det visade att han har en hög förmåga i stora matcher, någonting som också gav han hans bästa ranking någonsin, 3 i världen. Som semifinalist i både Wimbledon och Australian Open har Dimitrov visat sig vara en man att ta på allvar. Den enda frågan är om Dimitrov kan präster över två veckor i Flushing Meadows, men 34.00 gör bulgaren intressant på förhand.

Nästa generations stjärnor är redo att slå igenom

Det är inte särskilt anmärkningsvärt att påstå att en vinnare utanför den stora trion Federer, Nadal och Djokovic bör ses som en stor skräll. Alexander Zverev ger 10.00 att göra US Open till sin första Grand Slam-titel och den nya generationens tennisspelares stora affischnamn har verkligen saker att leva upp till då han av många anses som nästa nummer ett i världen. Den hypade spelaren har haft svårt att hantera pressen de senaste åren. Zverev blev dock den femte aktiva spelare att ha minst tre Masters 1000-titlar vid sitt namn efter segern i Madrid tidigare i år. De fyra andra spelarna? Federer, Nadal, Djokovic och Murray. Det bådar gott för tysken.

Den tyske talangen har fortfarande svårt att prestera i stora turneringar som Grand Slams. Hans kvartsfinal i Franska Öppna visar båda hans styrka och svaghet då han i tre raka matcher fick hämta upp ett 2-1-underläge i set till seger och avancemang. Den gången gjorde det också tysken trött, varpå han fick svårt när han väl stod inför ett tufft test i form av Dominic Thiem. Då förlorade han i raka set. Självklart, Zverev är en kandidat att vinna en Grand Slam redan nu, en sådan står trots allt skriven i stjärnorna, för han har under karriären visat att han kan hota alla spelare, inte minst i turneringar på Masters 1000-nivå. Det är snarare en tidsfråga.

De två närmaste spelarna till Zverev i den nya generationen är spelare som kan komma att bli tysken rivaler i många år framöver, men med det sagt är det spelare som är långt bakom honom i utvecklingen just nu. Stefanos Tsitsipas har tagit sig fram den här säsongen och den grekiska talangen ser ut som en spelare som trivs bäst på underlag som inte är hardcourt. I Australian Open förlorade han redan i första omgången och spelade då en svag match mot en annan spelare från den nya generationen lovande tennisspelare, nämligen Denis Shapovalov, som då vann med rutinmässiga 3-0 efter 6-1, 6-3, 7-6. Kanadensaren kommer till turneringen med självförtroende efter att han tog sig förbi åttondelsfinalerna förra året efter att först ha spelat kvalspel. Shapovalov är en väldigt tekniskt duktig tennisspelare, men han behöver bli en jämnare och mer mentalt stark spelare för att klara sig längre fram i karriären. Men 19-åringen har alla medel. Odds på 41.00 reflekterar hans enorma potential och sätter också fingret på hans brister just nu, men framöver lär det bli svårt att få så höga odds på Shapovalov i Grand Slam-turneringar.

De amerikanska stjärnorna vill skina

US Open har inte haft en amerikansk hemmavinnare sedan Andy Roddick vann 2003 och det finns inte direkt några amerikanska spelare på samma nivå som Pete Sampras och Andre Agassi, som vann totalt sex US Open-titlar under 90-talet. Självklart finns det knappt några så bra spelare alls på touren idag då det var spelare av enormt hög klass. Det USA har numera är ett par spännande talanger och en veteran som har hittat formen igen. John Isner har nått en ny rekordnotering på rankingen, åtta i världen, den här säsongen och den stora servekanonen kan ta sig förbi många spelare bara tack vare sin tunga serve, men har också blivit blivit en mer allround spelare på senare dagar. Det här tog honom nästan till final i Wimbledon, men efter en galen match mot Kevin Anderson förlorade han med 26-24 i avgörande set i årets semifinal.

Isner har inte direkt presterat i US Open och har som bäst en kvartsfinal från 2011. Sedan dess har John Isner förlorat mot Philipp Kohlschreiber i tre raka tredjerundor i US Open, men också fallit tungt mot spelare som Mischa Zverev och Kyle Edmund trots stort favoritskap. Ett odds på 34.00 tyder på viss tro på Isner, men indikerar också att amerikanen har det tufft på amerikansk mark.

Jack Sock gick till ATP World Tour Finals förra säsongen och underströk då uppfattningen om honom som nästa stora amerikanska hopp. Sock har dock haft det tyngre därefter och många har tappat tron på spelaren efter sex vinster på de 22 inledande matcherna under 2018. Det bådar inte särskilt gott inför US Open med oddset 126.00. Frances Tiafore, Taylor Fritz och Jared Donaldson är gruppen med unga amerikanska spelare med stor talang och amerikanska supportrar hoppas på att dessa blir nästa Sampras snarare än nästa Sock. Donaldson kan spelas till 601.00, men det är Isner som är det stora amerikanska hoppet. Om han kan undvika Kohlschreiber är oddset 34.00 ett bra värde på en spelare som redan varit nära en final i Grand Slam den här säsongen, samtidigt som samma odds på Kevin Anderson ger ett bra skrällvärde. Men om vi ska hitta någon utanför den gyllene trion är Alexander Zverev till 10.00 den givna favoriten.

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag