En av årets största sporthändelser går av stapeln på söndag mellan San Fransisco 49ers och Kansas City Chiefs i Super Bowl LVI. Glöm inte spana in våra amerikanska fotboll odds på vår hemsida.

Kansas City Chiefs är spelbolagens och experternas favorit, men bara knappt. Chiefs vann AFC West och har den kanske bästa offensiven i landet lett av quarterbacken och förra årets MVP Patrick Mahomes. 

Mahomes har lett Kansas City till deras första Super Bowl final sen de kammade hem titeln för 50 år sen, och han har inte ens hunnit fylla 25. 

Det går inte att understryka hur beroende Kansas City Chiefs är av sin quarterback och, till skillnad från 49ers som involverar sina running backs och receivers i mycket högre utsträckning så är det kritiskt att Mahomes spelar sin bästa fotboll på söndag. Gör han det så är Kansas City nästan ostoppbara. 

49ers har dock ett av ligans bästa försvar och det kommer krävas mycket av Mahomes och gänget för att få hål på dem, även om Mahomes spelar lika briljant som han brukar, så det kommer tveklöst bli en tät match.   

49ers har vunnit 5 Super Bowl-titlar och är ett av de mest framgångsrika lagen i ligans historia. En vinst på söndag skulle innebära att 49ers har, tillsammans med New England Patriots och Pittsburg Steelers, flest titlar genom tiderna. 

San Fransiscos quarterback Jimmy Garopollo har redan vunnit två Super Bowl-titlar, dock som andrafiol bakom Brady i New England Patriots. Den här säsongen har han varit tongivande och har varit en stor del till varför 49ers är i final, även om hans statistik under slutspelet inte är lika bra som under regular season.

Det är mycket som talar för Chiefs i den här matchen - inte minst Mahomes, men 49ers är defensivt solida och har en bred och svårstoppad offensiv, så det kommer bli en jämn och minnesvärd final vi kommer få se i Miami!

*Credit for the main photo belongs to Mark Tenally / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content
De fem bästa svenska kvinnliga idrottarna under 2000-talet

Bästa Svenska Idrottarna

Tenniskunskap: Förstå och hitta bra tennis betting tips 

Hitta bra tennis betting tips 

Ett modernare sätt att spela på hästar

Betting på hästar

888s guide till vilka sportevent som fortfarande är igång

Vilken sport är igång?

Tom Brady - Amerikansk fotbolls största spelare

Special: Tom Brady