De mest minnesvärda Grand Slam skrällarna

Många anser att Mark Edmondsons triumf är den största Grand Slam skrällen genom tiderna. Edmondson slog legenden Ken Rosewall i semifinalen och sedan den regerande mästaren John Newcombe i finalen. Detta gjorde honom till den lägst rankade vinnaren av en Grand Slam, ett rekord som står sig än idag. Det kom att bli den sjufaldiga Grand Slam vinnaren Newcombes sista final och Edmondsons enda final. Överraskande nog är Edmondson fortfarande den enda australiensaren som har vunnit deras inhemska Slam. Även om det inte är på samma nivå som Edmondsons seger skulle det vara en skräll om Nick Kyrgios vann den 2019 till oddsen 26.00.

Goran Ivanisevic kom med i Wimbledon 2001 tack vare ett wildcard, hans dåliga form hade gjort att han hade rasat i ranking. Ivanisevic fick detta wildcard då han tidigare har nått finalen vid tre tillfällen. Kroaten tog vara på möjligheten och slog Tim Henman i en episk semifinal innan han vann över Pat Rafter och tog hem Slam titeln.

Det är en sak för en sextonåring att spela bra mot den som är seedad som nummer ett i första omgången av en Grand Slam. Det är en helt annan sak att enkelt vinna över den som är första seedad, men det var precis detta Jelena Dokic gjorde mot Martina Hingis 1999. Jämfört med Hingis fem titlar nådde Dokic bara en Grand Slam semifinal under sin karriär, men en dag 1999 var hon helt överlägsen världens bästa spelare.

Rafael Nadals förlust mot Dustin Brown 2014 var fortsättningen på en osannolik trend för den tvåfaldiga Wimbledonmästaren när han förlorade mot en spelare som var rankad utanför topp 100 för fjärde året i rad. Då det är den fjärde skrällen är det kanske inte lika mycket av en överraskning som de andra men Browns spelsätt gör den dock mest minnesvärd. Tysken spelar som ingen annan, det är en kombination av galet artisteri och idrottsutövning. Nadals period av skrällförluster innebär att han inte är någon större favorit till att vinna sin tredje titel i Wimbledon 2019.

Kuerten startade French Open 1997 som rankad 66 i världen, därmed var det inte många som trodde att han skulle vinna turneringen. En mer trolig kandidat var den rådande mästaren Yevgeny Kafelnikov, men Kuerten slog ut honom kvartsfinalen som kom att bli brasilianarens tredje raka femsettare. Kuerten slog sedan Filip Dewulf i semifinalen innan han besegrade Sergi Bruguera som var seedad som nummer 16 och vann sin första av tre French Open. Nadals dominans i French Open under de senaste åren har varit ett stop för alla som har försökt efterlikna Kuertens prestation.

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag