Virgil Van Dijk har ansetts vara världens bästa försvarare de senaste åren. Men hans insatser har dalat det senaste året med väldigt många iögonfallande misstag.

Van Dijk såg omutlig ut tidigare men han har börjat se mer mänsklig ut. Liverpools framgångar de senaste åren har kommit mycket tack vare Van Dijks insatser i försvaret.

Han är en individuellt skicklig försvarare med enorm fysik. Han läser spelet bra och har en fantastisk passningsfot. När han var som bäst kändes det som att han spelade mot barn, trots att det var världsanfallare han spelade mot.

I landslaget har det inte varit alltför många lyckliga stunder. Nederländerna har inte varit bra de senaste åren och man missade till och med VM 2018.

Spana in våra fotboll odds.

Van Dijk Lön | Van Dijk Förmögenhet

Virgil

Van Dijk är en av världens bästa försvarare och får även betalt efter det. Han tjänar över 140 miljoner kronor per år i lön hos Liverpool. Van Dijk är inne på sina bästa år i fotbollskarriären och Liverpool valde att förlänga hans kontrakt inför den här säsongen.

Det blev en löneökning och Virgil stannar nu på Merseyside fram till 2025. Med honom i backlinjen har Liverpool sitt försvar tryggat under en lång tid framöver. 

Försvarare som Van Dijk växer inte på träd och då gäller det att göra allt man kan för att behålla sådana spelare. Van Dijk har sammanlagt en förmögenhet på omkring 30 miljoner pund och den kommer växa dem närmaste åren.

På vår hemsida hittar ni oddset på massor av matcher.

 
Per år €13,037,336 kr 143,279,044
Per månad €1,086,444 kr 11,939,913
Per vecka €250,718 kr 2,755,366
Per dag €35,718 kr 392,537
Per timme €1,488 kr 16,352
Per minut €24 kr 263
Sedan du började titta på denna sida har Virgil van Dijk tjänat
 

Det har sammanlagt blivit 44 landskamper med fem gjorda mål. Men i ärlighetens namn har Van Dijks tid i landslaget mest varit en besvikelse. Landslaget kvalade inte in till varken EM 2016 eller VM 2018. När de väl skulle vara med i ett stort mästerskap så var Van Dijk skadad. Han blev tvungen att lämna återbud efter en hemsk tackling från Jordan Pickford.

Virgil missade chansen att få leda laget som kapten i det mästerskapet men har nu chansen att delta i sitt första stora mästerskap detta år. Holland har kvalificerat sig till VM 2022 och om Van Dijk kan medverka så ökar deras chanser avsevärt.

Det holländska laget är inte en av storfavoriterna till att vinna men kanske kan deras underdog stämpel göra att de får lite lugn och ro.

Dem har hamnat i en överkomlig grupp och med lite tur med motståndet i de första slutspelsrundorna och Nederländerna kan gå långt.

Van Dijk kommer bli väldigt viktig längst bak med sina ledaregenskaper. Det är många unga spelare i detta nederländska landslag som kommer behöva vägledning och det finns ingen bättre än Van Dijk på det.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike