Det är match mellan Portugal och Schweiz i åttondelsfinalen i VM 2022.

Matchen spelas den 6:e december kl 20.00 på Lusail Stadium. 

Schweiz har som alltid varit väldigt defensivt kompakta och det har varit defensiven som varit grunden till deras spel. I gruppspelet blev det vinst mot Kamerun och förlust mot Brasilien i den andra matchen och det var den sista matchen mot Serbien som skulle bli avgörande.

Schweiz visade då att de inte endast kan spela defensivt när de vann med 2-3 i en match som överskuggades av bråket mellan de serbiska spelarna och Xhaka som har albanskt påbrå. 

Portugal lyckades trots en förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Sydkorea ta sig vidare som gruppvinnare i en svår grupp som också innehöll Ghana och Uruguay. Laget är väldigt duktigt men offensiven har ännu inte riktigt klickat fastän laget kryllar av offensiva storstjärnor med Cristiano Ronaldo i spetsen. 

888sport erbjuder en hel del intressanta möjligheter att lägga ett bet

Schweiz

Portugal har lite bekymmer i försvaret där Nuno Mendes åkte på en skada som gör att han missar resten av turneringen samtidigt som Danilo Pereira fortfarande är halvskadad efter att han bröt eller fick frakturer på tre revben. 

För Schweiz ser det mycket ljusare ut, målvakt Sommer och Elvedi åkte på nån sjukdom och missade sista gruppspelsmatchen men de bör vara tillbaka till denna match.

888sport erbjuder en hel drös med intressanta fotboll odds.

Vi tror att detta blir en ganska så målsnål men jämn match som kommer att leda till att båda lagen gör mål. 

Troliga startuppställningar

Portugal: Costa; Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro; Bernardo, Neves, Carvalho; Fernandes, Ronaldo, Felix

Schweiz: Sommer; Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez; Xhaka, Freuler; Shaqiri, Sow, Vargas; Embolo

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike