Neymar är en av världens bästa och välkändaste fotbollsspelare. Han slog igenom redan som tonåring och efter flytten till Europeisk fotboll har han kontinuerligt rankats bland de bästa fotbollsspelarna på planeten. 

Han bildade i början av sin europeiska fotbollskarriär en spektakulär anfallstrio tillsammans med Luis Suarez och Lionel Messi och i Barcelona vann han ligatitlar och Champions League. 

Hans prestationer gjorde att PSG gjorde honom till världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna när de köpte honom för 222 miljoner euro! 

I PSG har det fortsatt blivit en hel del inhemska titlar men det närmaste han kommit CL bucklan var när PSG förlorade CL finalen 2020 mot Bayern Munchen. 

Spana in live oddset hos 888sport!

Neymar PSG

Även om det har varit en hel del titlar och trofeer i klubblaget har det inte gått lika bra i det Brasilianska landslaget. 

Han har visserligen tagit OS-silver med u23 laget i OS-2012 men i A-landslaget så är det endast en Confederations Cup titel och en andra plats i Copa America som han har att skryta med. 

Under hemma VM 2014 i Brasilien så hoppades nationen verkligen att detta skulle bli året de vann men när Neymar skadade sig i slutspelet så försvann hoppet och Brasilien åkte ut från turneringen efter en pinsam 7-1 förlust mot Tyskland.

Så nationen hoppas verkligen att de kan revanschera sig i år och vinna turneringen på 20års jubileet sen deras senaste vinst 2002 när Ronaldo avgjorde finalen mot Tyskland. 

888sport erbjuder fantastiska liveodds

Neymar Lön | Neymar Förmögenhet

Neymar är som sagt en av världens bästa och välkändaste fotbollspelare. Lägg därtill att han är den dyraste fotbollsspelaren någonsin, vilket då troligen även betyder att han tjänar kolossala summor pengar.

Vilket är helt korrekt. Enligt rapporter så ligger Neymars lön på 4 miljoner euro per månad. Vilket då gör att han får ca 48 miljoner euro per år. 

Utöver hans fasta lön så får han en hel del bonusar från PSG. 

Neymar tjänar även enorma summor pengar från sponsorer och till den listan kan vi räkna stora bolag som: 

Puma, Qatar Airways och Red Bull. Från sin sponsorer så beräknas han få ca 20 miljoner euro till!

 
Per år €81,564,399 kr 874,396,376
Per månad €6,797,033 kr 72,866,362
Per vecka €1,568,546 kr 16,815,313
Per dag €223,464 kr 2,395,605
Per timme €9,311 kr 99,816
Per minut €155 kr 1,661
Sedan du började titta på denna sida har Neymar tjänat
 

Neymar har hunnit bli 30 år gammal och med tanke på alla skador han åkt på under sin karriär och att kroppen inte är lika tålig som innan, så kan detta mycket väl bli hans sista världsmästerskap. Han och Brasilien kommer göra allt de kan för att vinna titeln och vi hoppas på att få se ett spektakel.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.