Kylian Mbappé är en av fotbollens megastjärnor. Han är fortfarande bara 23 år gammal men det känns som att han varit med hur länge som helst. 

Det beror nog på att han slog igenom redan som 17 åring i Monaco. Han briljerade först i den franska cupen samt i ligan men det var våren 2017 resten av fotbollsvärlden skulle få upp ögonen för den unge fransmannen från Paris. 

I Champions League slutspelet skulle Monaco möta Guardiolas Manchester City och det var nog få som trodde att fransmännen skulle ha en chans även fast de hade ett väldigt talangfullt lag. Första matchen slutade 5-3 till britterna, men världen fascinerades av Monaco och speciellt ynglingen Mbappé som stod för ett av målen. 

När det var dags för returen på hemmplan så var det just Mbappé som gjorde det första målet i matchen som slutade 3-1 till fransmännen och gjorde att de avancerade till nästa runda. 

Spana in live oddset på 888sport

I kvartsfinalen blev det dubbelmöte mot Borussia Dortmund och Mbappé fortsatte på inslagen väg med briljanta insatser. Han vann en straff och gjorde två mål i den första matchen och i den andra matchen blev det ytterligare ett mål.

Monaco tog sig vidare till semifinalen där de italienska giganterna Juventus väntade. Sagan för Monaco tog slut efter slutsiffrorna 4-1, men Mbappé fortsatte med målandet och gjorde Monacos enda mål.

Efter dessa prestationer så hade Mbappé etablerat sig på den allra högsta nivån av fotbollen. Han flyttade till PSG och blev den näst dyraste spelaren genom tiderna i och med att transfersumman landade på 180 miljoner euro. 

Han är fortsatt kvar i PSG och bildar numera världens bästa anfall tillsammans med Brasiliens superstjärna Neymar och kanske den bästa spelaren genom tiderna Lionel Messi. 

888sport erbjuder massvis med liveodds

Messi

Men det var inte bara inom klubblagsfotbollen Mbappé storspelade. Utan han var helt magnifik även i landslaget.

Under 2018 blev Mbappé uttagen till truppen som åkte till VM i Ryssland. Han stod för en riktigt fin turnering när Frankrike lyckades ta blott sin andra VM-titel. VM-titeln 2018 kom exakt 20 år efter att Frankrike lyckats vinna VM på hemmaplan. 

I det mästerskapet lyckades Mbappé göra mål i VM-finalen och blev med det den andra tonåringen någonsin att göra mål i en VM-final. En bedrift han delar med ingen mindre än Pelé. 

Fransmännen och Mbappé hoppas nog att det inte dröjer 20 år till innan nästa VM-titel utan att den kommer redan i år när mästerskapet spelas i Qatar. 

Mbappé Förmögenhet | Mbappé Lön

Mbappé spelar som sagt i superrika PSG och han är som tidigare nämnt världens näst dyraste spelare någonsin. Detta betyder givetvis att han också tjänar hiskeligt stora summor pengar. 

I somras gick transfermaskinen igång och var helt säkra på att Mbappé skulle flytta till Real Madrid men tillslut valde han att skriva ett nytt 3 års kontrakt med PSG. 

De flesta antog nog att det skulle röra sig om stora summor men om ryktena stämmer så är det långt mer än vad vi någonsin skulle kunnat föreställa oss. 

Mbappés nya kontrakt ger honom nämligen, enligt rykten 1,3 miljoner pund i veckan! Det betyder att hans 3 årskontrakt är värt ca 215 miljoner pund, vilket alltså är över 2,5 miljarder kronor! Helt absurt mycket pengar.

 
Per year €250,000,000 £214,505,250
Per month €20,833,333 £17,875,437
Per week €4,807,692 £4,125,100
Per day €684,931 £587,685
Per hour €28,538 £24,486
Per minute €475 £407
Since you've been viewing this page, Kylian Mbappe has earned
 

Och inte nog med det så får han även ca 1,3 miljarder i sign-on bonus....

Utöver detta så är han en av de mest populära spelarna på planeten så han får väldigt många sponsoravtal och reklam avtal som ger honom mellan 10-15 miljoner euro årligen. 

Men om vi lämnar de absurda pengarna och går åter till fotbollen så är Mbappé en av världens bästa fotbollsspelare. Sedan spelar han i ett landslag som fullständigt kryllar av talanger så Frankrike med Mbappé på topp är säkerligen en av turneringens stora favoriter. 

Skulle Frankrike vinna igen så kommer Mbappé att verkligen etsa sig fast i historieböckerna och kanske räknas som en av världens bästa spelare genom tiderna när han väl lägger skorna på hyllan.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike