Det är match mellan Marocko och Portugal i kvartsfinalen i VM 2022.

Matchen spelas den 10:e december kl 16.00 på Al Thumama Stadium. 

Portugal körde över stackars Schweiz i åttondelsfinalen med 6-1. Vid första anblick kanske många antar att Cristiano Ronaldo gjorde massvis med mål, men Cristiano fick starta den senaste matchen på bänken. Istället blev det Benficas yngling Gonçalo Ramos som tog startplatsen. 

Och han tackade för förtroendet genom att göra tre mål! Ramos kommer efter detta säkerligen få starta mot Marocko. Han har under säsongen gjort 14 mål på 21 matcher, så det är verkligen en spelare marockanerna måste hålla koll på.

För Marockos del blev det en tuff match mot Spanien som gick hela vägen till straffar. Där visade Marocko vilket självförtroende de har när de vann med 3-0 i straffar efter en stolpträff och två räddningar av Bono.

Spana in live oddset

Denna match, likt de andra kvartsfinalerna kommer bli oerhört intressant att se. Portugals spel mot Schweiz var mycket mer dynamiskt och rörligt än tidigare och en stor anledning till det var Ramos som konstant var på tårna. Så tränare Santos kommer säkerligen fortsätta med honom i anfallet före Cristiano Ronaldo. 

Joao Cancelo som ofta räknas bland världens bästa ytterbackar fick också se sig förpassad till bänken senast och med tanke på att det gick så bra för Portugal så bör nog Dalot få chansen från start även denna match.

888sport erbjuder massvis med fotboll odds

Ramos

Att matchen mot Spanien gick till straffar kan nog straffa Marocko. De är ganska beroende av att startspelarna håller sig friska och i den senaste matchen så var det en del spelare som bar på småskador, inklusive storstjärnan Achraf Hakimi och lagkaptenen Romain Saiss. 

Vi tror att 120+ minuterna i åttondelsfinalen samt pressen av att bli första afrikanska lag att gå till semifinalen blir aningen för mycket för Marocko och de kommer få se sig besegrade av Portugal. 

Troliga startuppställningar:

Marocko: Bounou; Hakimi, El Yamiq, Benoun, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Portugal: Costa; Dalot, Pepe, Dias, Guerreiro; Otavio, Carvalho, Bernardo; Fernandes, Ramos, Felix

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  


 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike