Det är match mellan Frankrike och Marocko i semifinalen i VM 2022. 

Matchen spelas onsdagen den 14e december kl 20.00 på Al Bayt Stadium.

Marocko gjorde en ny bragdmatch när de besegrade Portugal med 1-0 och blev första afrikanska land att nå VM-semifinal. Som deras tränare sa har Marocko blivit laget som alla älskar i detta VM. 

De har krigat för varje boll och de har spelat på ren vilja även fast många av spelarna burit på skador. I matchen mot Portugal så var Mazraoui och Aguerd skadade och lagkapten Saiss höll bara i 50 minuter. Så vi får se om de lyckas komma tillbaka till semin. 

Mot Portugal var det som sagt en laginsats som gjorde att de vann, de var starka defensivt och var otroligt kyliga när de spelade sig ur knepiga situationer. Även fast Portugal hade ca 70% av bollinnehavet så lyckades de inte bryta igenom Marockos försvar. 

Efter de forna kolonialländerna Belgien, Portugal och sedan den första av Marockos kolonialister Spanien är det nu dags för Marocko att möta den andra, nämligen Frankrike. 

Frankrike tog sig vidare till semifinalen efter en svettig match mot England där fransmännen egentligen var det sämre laget. Frankrike vann tillslut med 2-1 efter att Englands lagkapten Harry Kane missat en straff. 

Marocko

Även om vi gärna ser att Marocko går hela vägen så tror vi att energin går ur nu mot Frankrike. Marocko har inte en lika bred trupp som Frankrike och de har spelat med många halvskador, så vi tror att de tillslut inte kommer orka stoppa Mbappe och Co i 90 min. 

Troliga startuppställningar:

Frankrike:
Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud

Marocko:
Bono; Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.