VM 2022 i Qatar närmar sig med stormsteg. Turneringen drar igång den 20e november när hemmanationen Qatar tar emot Equador kl 19.00 På Al Bayt stadion. 

Detta VM har kantats av skandaler sen Qatar blev utvalda av FIFA-kommiteen under 2010. Det är ännu inte legalt bevisat men de flesta fans är övertygade om att flertalet FIFA delegater mottog mutor för att ge sin röst till Qatar. 

Förutom korruptionsskandalerna så har även mänskliga rättigheter varit ett väldigt omdiskuterat ämne. Qatar har som de flesta vet, knappt några rättigheter för de utländska arbetarna i landet och i byggandet av arenorna i landet har flera tusen utländska arbetare från fattigare länder som Bangladesh, Sri Lanka och Nepal omkommit när de tvingats arbeta i omänskliga förhållanden. 

Trots detta så väljer FIFA fortsatt att låta Qatar vara värdnation. Vi får hoppas att spelare och nationer markerar mot Qatar under mästerskapet. 

Spana in oddset på 888sport!

I årets mästerskap så ser vi att det finns ett flertal stornationer som är på jakt efter att få fylla på trofeskåpet. Men en stornation som saknas är EM 2020 vinnarna Italien som andra gången i rad missar ett världsmästerskap. En skandal utan dess like. 

Men förutom Italien så är alla de klassiska stornationerna som Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Spanien och England med. 

Så vi kommer ändå få se högklassiga fotboll när världstjärnorna gör allt för att vinna något för deras land. 

Vilka är då dem största favoriterna att vinna turneringen, följ med när vi listar de 4 största favoriterna hos 888sport. 

Hos 888sport hittar du massvis med fotboll odds!

 

Brasilien

De meste vinnarna någonsin Brasilien är alltid favoriter till att vinna VM. De har vunnit 5 titlar och där den senaste titeln togs för 20 år sedan. Så nationen törstar verkligen efter en 6e titel och med Neymar som den stora stjärnan kan de mycket väl lyckas.

Odds för att Brasilien vinner hittar du här

Neymar

Argentina

Brasiliens största rival, Argentina är också en av turneringens stora favoriter. Ledda av Lionel Messi hoppas nationen som varit utan en titel sen de tog sin andra titel 1986, på att 2022 blir året de tar sin nästa titel.

Argentina och Messi var ju väldigt nära på att vinna VM 2014 men fick se sig besegrade på övertid av nästa nation i listan.

Odds för att Argentina vinner hittar du här

Messi

Tyskland

Tyskland var nationen som slog Argentina VM 2014 och vann sin fjärde titel. Tyskland är ett lag som alltid levererar oavsett om de har några storstjärnor eller ej.

I år kommer de med ett lag med många intressanta spelare som Havertz, Musiala och mer erfarna spelare som Kimmich och Muller. 

Odds för att Tyskland vinner hittar du här

Musiala

Frankrike

Frankrike är de senaste VM vinnarna och har kanske den trupp med mest potential. Ledda av Mbappé och årets guldbollen vinnare Karim Benzema i topp så har de ett av bästa anfallen i turneringen. Lägg där till att de i princip har 2 stortalanger/stjärnor på varje position gör att de onekligen är ett av turneringens stora favoriter.

Frankrike har vunnit titeln två gånger och titlarna har kommit med 20 års mellanrum. Fransmännen hoppas säkerligen att de får se ett trendbrott och att nation lyckas ta tredje titeln redan i år. 

Odds för att Frankrike vinner hittar du här

Benzema

Utöver dessa storfavoriter så har vi även England, Belgien och Portugal som alla har väldigt intressanta lag, förra gången fick vi se Kroatien i VM-final så det går aldrig att vara helt säker på vad som kommer ske under ett VM-mästerskap!

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike