De gamla rivalerna England och Frankrike möts i en väldigt spännande kvartsfinal.

Matchen spelas lördagen den 10e december kl 20.00 på Al Bayt Stadium.

England spelade åttondelsfinal mot Senegal och hade problem med senegalesernas höga press de första 30 minuterna, men efter att stjärnskottet Jude Bellingham tryckt in det förlösande första målet så var det England för hela slanten och till slut vann man med klara 3-0.

Frankrike spelade mot Polen och fastän polackerna gjorde sin bästa match i mästerskapet så var Frankrike allt för starka och de vann tillslut med 3-1 där storstjärnan Mbappe målade två gånger.

Frankrike har tillsammans med Brasilien varit de starkaste lagen i turneringen. 

Hos 888sport hittar du fantastiska liveodds

Så för att England ska lyckas vinna så behöver de prestera på allra högsta nivå. England har ett oerhört starkt lag men de har ännu inte prövats, förutom matchen mot Tyskland i EM 2020 i åttondelsfinalen har de inte stött på något riktigt starkt lag i utslagsrundorna. Så det ska bli intressant att se hur de hanterar matchen mot Frankrike. 

Viktigast för dem är att de får kontroll på Kylian Mbappe, vilket kan bli väldigt problematiskt för ett mittbackslås bestående av Maguire och Stones. 

Gareth Southgate har enligt rykten jobbat på en plan att stoppa Mbappe i flera år så vi får se hur väl den taktiken funkar. Southgate har även en tendens att övergå till en fembacklinje mot topplagen och det var även det vi fick se mot Tyskland och även i finalen mot Italien i EM 2020. 

Huruvida han väljer att byta till den formationen med tanke på hur bra det gått återstår att se. Förutom White som skadade sig så finns det även chans att Sterling missar denna match. Hans familj blev nämligen utsatta för ett väpnat rån och det gjorde att Sterling nu befinner sig hemma i England. Om han kommer tillbaka så är det tveksamt att han kommer att starta.

888sport erbjuder massvis med fotboll odds

Bellingham

För Frankrikes del så är truppen komplett. Det vill säga inga nya skador har uppkommit under mästerskapets gång. Det var ju många som var tveksamma till Frankrike med tanke på skador på Pogba, Kante och Benzema men de har verkligen visat vilket otrolig bredd de har i truppen och Giroud har varit en värdig ersättare till Karim Benzema. 

Den här matchen kan verkligen gå hur som helst. Men vi tror att Frankrike kommer visa sig vara alltför bra samt så brukar inte den engelska slutspelsmentaliteten vara av högsta rang och den har gjort att England ofta vikit ner sig i matcherna de verkligen gäller. Men kanske har finalmatchen EM 2020 gjort att den mentala spärren försvunnit?

Troliga startuppställningar:

England:
Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Bellingham, Rice, Henderson; Saka, Kane, Foden

Frankrike:
Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike