Sergio Busquets har vunnit allt som går att vinna både i klubbfotbollen och landslagsfotbollen. Till vardags spelar han i Barcelona och han har alltid spelat där.

Han slog igenom under Guardiola i b-laget och när Guardiola tog över a-laget följde han med. Han var inte en spelare som stack ut men det var hans jobb i det tysta som gav spelare som Xavi, Iniesta och Messi friheten att fokusera på offensiven.

Busquets har en fotbollshjärna utöver det vanliga och är väldigt bra på att läsa spelet och upptäcka farligheter i förväg. Han har även en egenskap att få saker att se enkelt ut i passningsspelet.

Busquets slår inte dem svåraste passningarna på plan men han spelar ofta på ett eller två tillslag och tappar inte mycket boll på mittplan.

Busquets har inte Xavi eller Iniesta bredvid sig varken i Barcelona eller det spanska landslaget längre och hans betydelse har blivit än större.

I år kommer han leda det spanska landslaget som kapten i världsmästerskapet i Qatar. Spanien är inte längre dominanter i landslagssammanhang och Busquets kommer behöva kräma ut det maximala från sig själv och sina lagkamrater.

Spana in våra fotboll odds.

Busquets Lön | Busquets Förmögenhet

Busquets

Sergio Busquets har växt ut till kanske den viktigaste spelaren i Barcelona både med tanke på hans spel och hans ursprung. Han sitter på en lön med knappt 130 miljoner kronor per år.

Han är en fanbärare för klubben som han spelat i sedan han var 17 år gammal och är också katalan. Det gör nog att han i framtiden kommer gå ner i lön då Barcelona har stora bekymmer med sina finanser.

På vår hemsida hittar ni bet på massor av matcher.

 
Per år €11,792,863 kr 129,602,408
Per månad €982,738 kr 10,800,194
Per vecka €226,785 kr 2,492,344
Per dag €32,309 kr 355,072
Per timme €1,346 kr 14,792
Per minut €22 kr 241
Sedan du började titta på denna sida har Sergio Busquets tjänat
 

Spanien är inte en av dem stora favoriterna att vinna VM den här gången. Det är inte alltför stora namn i den spanska truppen och det kommer krävas ett kollektivt starkt Spanien för att det ska gå hela vägen.

Busquets kommer att vara nyckeln i Spaniens spel då det är han som spindeln i nätet. Han kommer behöva vinna och fördela bollen samt kontrollera lagets rytm på mittfältet.

Till sin hjälp har han andra skickliga mittfältare i det spanska laget men det finns ingen annan som behärskar både defensiven och offensiven som honom.

Spanien kommer behöva en Busquets i storform ifall man vill nå den senare delen av turneringen.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike