Det är match mellan Argentina och Frankrike i finalen i VM 2022.

Matchen spelas den 18:e december kl 16.00 på Lusail Stadium. 

Frankrike och Argentina har tagit sig till VM-final. För Argentinas del så blev det en ganska bekväm match mot Kroatien som slutade 3-0 till sydamerikanerna där Leo Messi såg pånyttfödd ut. 

För Frankrike så var det spel mot turneringens överraskningslag Marocko i semifinalen. Fransmännen gjorde 1-0 inom 5 minuter och därefter var det Marocko som höll i taktpinnen men de lyckades inte få hål på Frankrike och tillslut blev det 2-0.

Frankrike vann som sagt VM 2018 i Ryssland och är alltså i final för andra gången i rad. Lyckas de vinna på söndag så blir de blott den tredje nationen att lyckas försvara sin titel efter att Italien och Brasilien gjort det tidigare. 

För att de ska lyckas vinna så krävs det först och främst att de lyckas hålla koll på Lionel Messi som spelade som om han vore 28 senast mot Kroatien. Förutom att hålla koll på Messi så behöver de även vara väldigt följsamma med Julian Alvarez löpningar. 

Detta är ju Messis sista chans att vinna VM-titeln så han kommer vara rejält taggad och när han brukar vara taggad brukar det nästan vara omöjligt att hålla koll på honom. Men Varane, Upamecano (eller Konate) tillsammans med mittfältet kommer nog sitta som ryggsäckar på Messi matchen igenom. 

För Argentinas del så är det Messis lagkamrat Kylian Mbappe de behöver hålla koll på. Men Argentinas huvudsakliga svaghet ligger i huvudspelet och den svagheten nyttjades rejält av Nederländerna som vände 2-0 till 2-2. Så vi tror att Giroud kan få en nyckelroll för Frankrike mot Argentina. 

Det ryktas även om att Benzema kanske gör en återkomst för Finalen då han fortfarande är med i truppen men jag skulle nog säga att sannolikheten är låg för att det skulle ske. Utöver det så verkar det som att Rabiot och Upamecano kommer vara redo för spel igen efter deras förkylningar som gjorde att de var tvungna att stå över matchen mot Marocko. 

Mbappe

För Argentinas del så är Di Maria och högerbacken Acuna tillbaka och båda bör ta sig in startelvan direkt. 

Viktigt för Frankrike är nog att göra mål tidigt då argentinarna har en tendens att tappa fokus när de ligger under. Vi tror att detta blir en ganska passiv match, men skulle något lag göra mål tidigt så kommer nog matchen att explodera.

Vi tror att Frankrikes lag som är överlag bättre än Argentinas gör att Fransmännen i slutändan kan plocka upp sin tredje titel.

Troliga startuppställningar:

Argentina

E Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Fernandez, Mac Allister; Di Maria, Messi, Alvarez

Frankrike

Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez; Griezmann, Tchouameni, Rabiot; Dembele, Giroud, Mbappe

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Frankrike-Marocko