Att ha en bra målvakt kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Målvakten är den sista försvarslinjen och att ha en bra målvakt som kan dirigera försvarslinjen är otroligt viktigt i elitfotbollen.

I dagens fotboll har målvaktsspelet utvecklats till en mycket bredare roll än vad det var tidigare. Målvakterna är nu tvungna att även vara bra med fötterna så att laget har ännu en passningsmöjlighet som försvararna kan använda sig av i pressade situationerna. 

Tacksamt för fotbollen så finns det några få målvakter som lyckas uppnå de högt ställda kraven.

Följ med när vi tar en närmare titt på de bästa målvakterna i världen just nu

Världens bästa målvakter

  1. Jan Oblak
  2. Alisson Becker
  3. Manuel Neuer
  4. Gianluigi Donnarumma
  5. Ederson Moraes 

 

Ederson Moraes | Brasilien | Manchester City

Brassen Ederson är den perfekta målvakten för Pep Guardiolas Manchester City. Lag under Guardiola brukar som de flesta vet lägga oerhört stor vikt på bollinnehav. Ur den synvinkeln är det få målvakter som gör det bättre än Ederson Moraes. 

Han brukar ofta vara den spelaren som drar igång anfallen och förutom sina fötter har även blixtsnabba reflexer och allmänt bra målvaktsspel.

Han kan ibland vara aningen för risktagande och det leder ibland till att han gör misstag. Men hans resterande kvaliteér väger upp för de misstagen.

Ederson

 

Gianluigi Donnarumma | Italien | PSG

Donnarumma är Italiens nästa stormålvakt. Av alla talanger som målats upp som Buffons arvtagare är det endast Gigio Donnarumma som lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna.

Donnarumma briljerade i sommarens EM 2020 när han briljerade i finalen. Under straffläggningen mellan Italien och England räddade han Englands två sista straffar.

Han lämnade Milan för PSG i somras och just nu delar han målvaktspositionen med Keylor Navas men han bör ganska snart vara ensam på tronen.

Donnarumma är fortfarande väldigt ung men fortsätter han såhär kommer han utan tvekan vara världens bästa målvakt så småningom.

Hos 888sport kan du hitta massvis med fotboll odds

Donnarumma

Manuel Neuer | Tyskland | Bayern München

Det känns som att Neuer varit med i toppfotbollen förevigt. Han brukar av många ses som orginalet, den första målvakten som när laget hade bollen ofta befann sig långt utanför straffområdet för att bidra i passningsspelet. 

Han har varit given i Bayern München och det Tyska landslaget dryga 10 år. Han har i princip vunnit allt som går att vinna och han kommer vinna en hel del till innan han lägger skorna på hyllan.

När han väljer att göra det kommer han bli ihågkommen som en av de bästa målvakterna genom tiderna.

Neuer

Alisson Becker | Brasilien | Liverpool

Anledningen till att Ederson spelar så få matcher i det brasilianska landslaget stavas Alisson Becker. 

När Alisson Becker flyttade till Liverpool från Roma blev han den dyraste målvakten i världshistorien.

Sen han kom till Liverpool har han etablerat sig som en av världens bästa målvakter och han har i princip gjort det som tidigare var Liverpools svagaste länk till deras starkaste. 

Från sin målvaktsposition utstrålar han ett sådant självförtroende och lugn så Liverpools backlinje, även utan Van Dijk spelat väldigt väl. 

I Liverpool har han vunnit Champions League och Premier League och som det ser ut nu kanske det blir ännu en titel denna säsong.

Spana in liveodds för att hitta bra spelmöjligheter

Alisson

Jan Oblak | Slovenien | Atletico Madrid

På första plats på vår lista hittar vi Atletico Madrids målvaktshjälte Jan Oblak. Atletico Madrid har under Diego Simeone gjort sig ett namn som ett defensivt stabilt lag som släpper till väldigt få målchanser för motståndarna och släpper in väldigt få mål.

En av de primära anledningarna till att de lyckas hålla så tätt bakåt är Jan Oblak. Han höll nollan 18 gånger förra säsongen när Atletico Madrid tog sin första titel sen 2013/2014. 

Han besitter fantastiska reflexer utöver sin otroliga förmåga att dirigera backlinjen och dominera i straffområdet.

Oblak har vunnit Zamora trofeén hela fem gånger i La Liga.

Oblak

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike