Då var det dags att ta en titt på världens bästa basketspelare just nu. Alla världens bästa basketspelare spelar i världens bästa basketliga NBA. Alla på denna lista tillhör NBA-lag men det finns spelare som härstammar från andra kontinenter än den amerikanska.

Världens Bästa Basketspelare:

  1. LeBron James
  2. Kawhi Leonard 
  3. Giannis Antetokounmpo 
  4. Kevin Durant
  5. Stephen Curry
  6. Anthony Davis
  7. Luka Doncic
  8. Bradley Beal
  9. Joel Embiid
  10. James Harden

Låt oss då ta en titt på listan. Har du koll på spelarna på listan och håller du med oss i våra val.

10. James Harden

d

James Harden är en av NBA:s mest kända spelare. Han har hunnit bli 31 år gammal men är fortfarande en av de bästa. Kanske en av de bästa offensiva spelarna i NBA-historien,

Harden värvades till Brooklyn Nets i en superdeal inför säsongen. Där kommer han att bilda ett super team med Kyrie Irving och Kevin Durant.

Harden fortsätter att hitta nya sätt att sätta poäng varje år. Det spelar ingen roll vad försvararna gör, James lyckas hitta en lösning till allt. Han har gjort flest poäng i NBA de tre senaste säsongerna och han kommer fortsätta att prestera i Nets. 

9. Joel Embiid

f

På en niondeplats hittar vi kameruniern Joel Embiid som spelar för Philadelphia 76ers. När han är på plan är den ofta skadade 26-åriga Embiid en matchvinnare. Han kan göra poäng på löpande band samtidigt som han stoppar motståndarlagets offensiv i försvaret.

Det finns inte många spelare i ligan som har förmågan att göra vad Embiid kan i båda delarna av banan. Han är 76ers bästa spelare med marginal, men han måste hålla sig frisk. Han har lyckats undvika skadorna i år och har bara missat en match. I år har han snittat 27.7 poäng och 11.5 returer per match. Det är fantastiska siffror! 

För bet online besök vår hemsida.

8. Bradley Beal

d

Bradley Beal gjorde en riktigt bra säsong förra året och han har fortsatt på den inslagna vägen i år. Efter att ha lett ligan med 30,5 poäng per match förra säsongen leder Beal för närvarande NBA i att göra poäng på 34,5 poäng per match.

Han spelar i Washington Wizards men det känns som att han har växt sig för stor för laget. Resten av laget är inte på hans nivå och det är kanske dags för Beal att söka sig till nya jaktmarker för att nå nästa nivå. 

7. Luka Doncic

a

Slovenske landslagsmannen Luka Doncic går från klarhet till klarhet i NBA. Vid bara 21 års ålder gör Doncic saker för Mavericks som inte har gjorts sedan LeBron James. Han snittar nästan 30-10-10 efter bara två år i NBA och framtiden ser ljus ut.

Den här säsongen har startat ännu bättre och med Doncic har Dallas Mavericks framtiden säkrad. Doncic är otroligt flexibel och han brukar beskrivas som en point guard med fri roll. Han har ett spelsinne utöver det vanliga.

6. Anthony Davis

s

Den 27-årige Davis är en av NBA:s bästa tvåvägsspelare. Efter flytten till LA Lakers har Davis nu fått möjligheten att spela i de största matcherna. Han har inte gjort någon besviken hittills. Förra året blev Lakers och Davis NBA mästare.

Tillsammans med LeBron James sätter han skräck i motståndarförsvaren. Under sommaren skrev han på ett nytt och förbättrat kontrakt som motsvarar hans insatser för laget. Han skrev på ett femårskontrakt värt 190 miljoner amerikanska dollar.

5. Stephen Curry

s

Curry är tillbaka i gammal form efter sin skada och han är en av de bästa spelarna i världen igen. Efter en skadefylld fjolårssäsong är han tillbaka på plan igen och dominerar för Golden State Warriors.

Han har vunnit NBA tre gånger och har valts till ligans mest värdefulle spelare två gånger. Steph är kanske den bästa skytten i NBA med sin lite annorlunda skotteknik som gör det mycket svårare för motståndet att blockera. Han är ett ännu större hot med sitt distansskytte.

Curry satte 62 poäng mot Blazers tidigare denna säsong. Med Curry tillbaka i form bör man se upp för Golden State Warriors i år. 

4. Kevin Durant

a

Kevin Durant gjorde sin debut för Brooklyn Nets den 22:a december 2020 mot sin gamla klubb Golden State Warriors som han lämnade sommaren 2019. Han ledde de till en vinst i den matchen. Anledningen till den långa frånvaron efter transfern var skadeproblem och att han blev COVID-smittad i april förra året.

Med sin enorma längd och tyngd är han olik alla andra spelare. Han är 2.08 m och väger 100 kg. Med sin enorma vingspann är han en enorm tillgång i försvarsspelet och snittar mer än ett block per match. I offensiven sätter han 45% av skotten från trepoängslinjen. Han kan utan problem fixa 30 poäng-10 returer-5 assist varje match. 

3. Giannis Antetokounmpo

2

Grekiske landslagsmannen Giannis blir bättre och bättre för varje år. Giannis föddes i Grekland och hans föräldrar är invandrare från Nigeria. Han valdes till NBA:s mest värdefulla spelare de två senaste åren.

Han har kritiserats för sitt skytte från distans men man har kunnat se tecken på att även den delen av hans spel har förbättrats. Han är fortfarande bara 26 år och kan utvecklas så mycket mer.

Han kommer utan tvekan vara en av de bästa spelarna de kommande fem åren i NBA.

2. Kawhi Leonard

2

Kawhi Leonard anses av många var NBA:s bästa försvarsspelare. Leonard är en tystlåten kille och låter sitt spel tala. 

Två gånger har han blivit den mest värdefulle spelaren i NBA-finalen när han lett sina lag till segrar. Han har förbättrat alla delar av sitt spel och snittade 27,1 poäng förra året och tog 7.1 returer. Men Kawhi Leonard bryr sig inte om individuell statistik utan han gör alltid det som är bäst för laget.

Spana in våra basket odds

1. LeBron James

1

James har hunnit bli 37 år men det verkar inte finnas något som kan stoppa honom. Han fortsätter att hitta sätt att förbättra sitt spel. Titta bara på hans assiststatistik som han förbättrade avsevärt förra säsongen.

Det kommer aldrig att finnas någon annan spelare som James, med sin råa atletiska styrka och allround-spel som han tar med till planen varje kväll. Hans hårda arbete under sin karriär är anledningen till att James anses vara en av de två bästa spelarna i NBA-historien tillsammans med Michael Jordan.

Ärligt talat kan han fortfarande anses vara den bästa spelaren i NBA. Åh, och han kommer precis från sitt fjärde karriärmästerskap och utmärkelsen som finalens mest värdefulle spelare.  

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 20:e Februari 2021

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.

Related Content

Anledningarna till att EuroLeague aldrig har kunnat konkurrera med NBA

NBA betting tips 

Rivaliteten Celtic - Nicks

NBA-premiär

Final i NBA!