Peppe Femling är en olympisk mästare i skidskytte och är en viktig pusselbit i det svenska landslaget.. Han är en del av det otroligt framgångsrika skidskyttelandslag som har växt fram dem senaste åren.

Han har skördat mest framgångar med det svenska landslaget med många fina resultat i stafetter. På det individuella planet har han inte varit lika lyckosam och han saknar i nuläget pallplatser från världscupen.

I det svenska stafettlaget är han den sämst rankade men det är inget underbetyg utan visar på vilken slagkraftighet det svenska landslaget har. Sverige är nuförtiden alltid att räkna med i stafettsammanhang och det blir ofta pallplaceringar för laget.

OS närmar sig med stormsteg och Femling är självskriven som en i kvartetten som ska representera Sverige. Med Femling så har man ett säkert kort som aldrig gör bort sig när det gäller.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Peppe Femling. Häng med när 888sport kollar in en av Sveriges bästa skidskyttar!

Peppe Femling Skidskytte

Peppe Femling 1

Peppe Femling debuterade i världscupen säsongen 2014. Han tog sina första poäng i världscupen säsongen 2014/2015 när han kom på en 21:a plats i ett distanslopp.

Det är främst i disciplinen distans som han har tagit sina världscuppoäng. Peppe har ett bra skytte men räcker inte riktigt till i spåret.

Det gör att han har det lättare i distans där det är fyra skjutningar. Det är fyra skjutningar även i masstart och jaktstart men skillnaden är att i distans får man en minuts tillägg för varje bom istället för en straffrunda. En straffrunda går på ungefär 20 sekunder så det är väldigt betydande om man bommar i distans.

Det gör att till exempel Femling som har ett bra skytte kan få en fördel då det inte är lika lätt för snabba åkare att hämta in en minut.

Peppe har stått på pallen i världscupen fem gånger. Då har det varit tillsammans med det svenska laget i stafett.

Peppe Femling OS | Peppe Femling VM

Peppe Femling har faktiskt två mästerskapsmedaljer. Han vann ett överraskande guld med stafettlaget i OS 2018. Det var ingen som hade räknat med en medalj ens för Sverige men de fyra svenska herrarna stod för bragdinsatser.

Peppe hade hand om förstasträckan och hade nästsnabbast tid i det svenska laget. Han växlade in på en femte plats med rygg på täten. Förra året tog de svenska herrarna också en silvermedalj i VM i Pokljuka. Den gången blev norrmännen för svåra.

Peppe är självklart uttagen i det svenska landslag som snart ska tävla i OS 2022. I de individuella loppen har han ingen chans på medalj men vi hoppas att han är redo för stafetten.

Sverige har inte varit bra under stafetterna i världscupen i år och det kommer krävas ännu ett mirakel ifall de ska kunna upprepa bedriften från fyra år sedan.

Kolla in live oddset på massvis med matcher på 888sport.

Peppe Femling 2

Peppe Femling Flickvän | Peppe Femling Anna Magnusson

Det har ju mest snackats om triangeldramat med Jesper Nelin, Hanna Öberg och Martin Ponsilouma när det gäller skidskyttelandslaget. Men vi har faktiskt ännu ett kärlekspar i landslaget som det inte snackats lika mycket om.

Peppe Femling har varit tillsammans med Anna Magnusson från damsidan i flera år. Skidskyttelandslaget spenderar mycket tid tillsammans då de flesta bor i Östersund och mycket av deras tid går åt till att träna. Då är det ganska naturligt att man hittar kärleken bland landslagskollegorna då man träffas så ofta.

Peppe Femling Lön | Peppe Femling Förmögenhet

Peppe Femling 3

Världscupen i skidskytte delar ut stora prispengar i deras tävlingar. Kruxet är att det är endast de bästa som kan ta del av pengarna. De som hamnar utanför topp 20 blir därför utan någonting alls. 

Peppe Femling har inte lyckats etablera sig som en topp 20 åkare i världen och det är endast sporadiskt som han hamnar på en topp 20 placering.

Femling får därför istället förlita sig på sin ersättning från landslaget och de ekonomiska avtal han har med sina sponsorer.

Spana in skidskytte odds på vår hemsida.

Peppe Femling Instagram | Peppe Femling Twitter

Peppe Femling är en av Sveriges bästa skidskyttar. Det gör att han har ett massivt följe på instagram vilket kan öka avsevärt mycket mer vid nya framgångar i vinterns OS.

Han delar med sig av bilder från sitt privatliv men främst får man ta del av hans sportsliga värld med träningspass och tävlingar. Peppe har över 18 tusen följare på instagram. Om du vill följa Peppe Femling på Instagram så heter han där @peppefemling

Peppe Femling har tyvärr inget twitterkonto.

Peppe Femling 4

Peppe Femling | FAQ  

När är Peppe Femling född?

- Han är född den 24 mars 1992.

Hur lång är Peppe Femling?

- Han är 184 cm lång.

Var Peppe Femling?

- Femling bor i Östersund tillsammans med flickvännen Anna Magnusson.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 30:e Januari 2022