Paulo Dybala är en argentinsk anfallare som precis har gjort flytten över från Juventus till Roma. Han har länge betraktats som en av världens mest talangfulla spelare men han har inte lyckats få ut maximalt av sin talang.

Framförallt är det hans sköra kropp som varit hans största hinder och han svårt att få kontinuitet i sitt spel. Men om han kan vara skadefri så kan han vara en otrolig tillgång för Roma.

Blir han frälsaren i Rom kommer han att dyrkas på ett helt annat sätt än i tråkiga Turin. Det såg vi redan när Dybala presenterades för Romafansen då det var tusentals som samlades för att välkomna honom till klubben.

Skulle han skjuta hem en titel så kommer han vara en gud i huvudstaden.

Spana in våra fotboll odds.

La Joya

Det har börjat riktigt bra för Dybala och Roma som ligger etta i inledningen på säsongen. Dybala gjorde sina två första mål för klubben i den senaste matchen och har varit så viktig som man trodde att han skulle bli i säsongsinledningen.

Han kommer vara juvelen i Mourinhos lagbygge och är den som kommer stå för det speciella. Det är spelare som Dybala som gör att fansen betalar stora pengar för att se fotboll. Med sin gudomliga teknik och bollkontroll kan han hänföra publiken med sin trollkonster.

Dybala är en i raden av argentinare som kallats den nye Messi eller Maradona. Den liknelsen har varit överdriven i dem flesta fall men Dybala har det där utomordentliga i sig. Tyvärr har han aldrig nå samma höjder under en längre tid som sina mer framgångsrika landsmän.

På vår hemsida hittar ni bet på massor av matcher.

The Mask

Dybala var älskad av fansen i Turin men klubben kände att man inte vågade sätta en så hög lön på en spelare som haft mycket skador de senaste åren. Hela förra säsongen var en lång följetong kring Dybalas kontraktssituation. Juventus och Dybala var till en början överens om ett 5-årskontrakt på 10 miljoner euro i november.

Tanken var att Dybala skulle skriva på i januari. Dybala var dock skadad hela december och under vinsterfönstret köpte Juve Vlahovic från Fiorentina. Det gjorde att Juventus ändrat sig i deras planer för Dybala, och man valde att dra tillbaka kontraktserbjudandet. 

Det var inget beslut som gladde juvefansen men det hade skurit sig mellan ledningen och Dybala. Under största delen av sommaren ryktades Dybala till Inter men värvningen av Lukaku gjorde att dem inte var i lika stort behov av en anfallare.

Det blev Roma och Dybala fick ett kontrakt på fem miljoner euro per säsong. Det blir mindre betalt för Paulo och inte heller något CL men i Roma har han chansen att få igång sin karriär igen under en mästartränare som Mourinho.

Nu kanske vi får se juvelen skina som starkast till slut.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike