De olympiska spelen har redan tjuvstartat idag trots att invigningen är på fredag. Efter mycket om och men har mästerskapet till slut dragit igång.

Efter att mästerskapet flyttats fram ett helt år och trots de speciella förutsättningarna har turneringen dragit igång. Det är redan många idrottare som har fått åka hem efter positiva coronatest.

Men vi kommer ändå få en massiv turnering med otaligt många medaljchanser för idrottarna. Det är 33 sporter i detta OS med många fler grenar.

USA är den stora medaljfavoriten totalt. De enda som kan konkurrera med dem är kineserna men USA är snäppet före. 

Sverige är ganska långt bakom men vi har ändå möjligheter för ett antal medaljer.

I denna artikel försöker 888sport förutspå ett par av vinnarna i några utvalda sporter.

Innehållsförteckning:

Följ med oss när vi försöker förutspå vad som ska hända i ett par av OS-tävlingarna. Vilka kommer stå som segrare?

OS Tennis

Tennisen i OS kommer pågå under nio dagar. I herrarnas tävling är den tvåfaldige olympiske mästaren Andy Murray tillbaka. Efter att ha avslutat karriären har han nu valt att göra ett nytt försök. Trots att han vunnit de två senaste turneringarna är det inte han som är den stora favoriten. 

Novak Djokovic kommer till turneringen med tre raka Grand Slam-titlar i bagaget. Skulle han vinna OS och US Open som är årets sista Grand Slam, blir han den förste mannen att göra en Golden Slam. Med tanke på hur han spelat i år så ska det mycket till ifall nån ska lyckas stoppa hans jakt på guldet.

Hos 888sport finns det massvis med olika spelförslag, kolla in vår sida idag.

OS Friidrott

Stjärnglansen har försvunnit litegrann från friidrotten efter att Usain Bolt slutat. Det finns ett stort tomrum att fylla. Det är dock svårt att hitta någon med Usain Bolts karisma och starpower bland årets deltagare. 

En som kan göra något stort är Noah Lyle som har gjort 19.50 på 200 meter och skulle han kunna närma sig Usain Bolts världsrekord kanske vi har en ny stjärna.

För oss svenskar är ju stavhopp och diskustävlingen av lite större intresse. Sverige har stor chans på guldmedaljer i båda grenarna genom Armand Duplantis och Daniel Ståhl.

OS Simning

I simning har Sverige sin stora stjärna Sarah Sjöström. Hon kommer ställa upp i 50 och 100 meter frisim. I 50 meter är hon storfavorit till att ta hem guldet. I 100 meter kommer det bli tuffare då hon ställs mot Simone Manuel och Cate Campbell. Där kan vem som helst vinna. Det är ännu inte säkert ifall Sarah ställer upp i 100 meter fjäril som hon vann senast i Rio, men gör hon det har hon guldmedaljchans även där.

Vi har även amerikanska Katie Ledecky i OS som var den stora vinnaren i Rio. Där tog hon fyra guld och hon kan bli OS-drottning igen.

Amerikanerna dominerade de flesta simningsdisciplinerna i OS 2016 och kommer nog göra det igen men inte i samma höga grad. Den här gången finns inte MIchael Phelps.

OS Gymnastik

I förra OS var det USA som tog vann medaljligan i gymnastik före Ryssland. En stor anledning till det var Simone Biles som tog fyra guld och ett brons. Hon är den stora favoriten i damernas gymnastik även den här gången. Hennes höga svårighetsgrad i rutinerna gör att hon till och med har råd att göra misstag och ändå vinna.

Biles ska försöka revanschera sig för missarna på bom i Rio och ta hem fem guldmedaljer den här gången. Gör hon det tangerar hon legendariska Larisa Latynina på nio guldmedaljer i OS.

I herrarnas är det inte lika ensidigt och det kommer vara lite mer öppet. I mångkamp och fristående är det ryssen Nagornyy som är den stora favoriten. Han har varit dominant de senaste åren och bör göra ett bra OS:

Spana in oddset hos 888sport.

OS Fotboll Herrar 

Herrfotbollen i OS har aldrig varit en av de mer populära eventen. Det beror på att det inte är en FIFA turnering och fotbollsklubbarna är inte tvungna att släppa iväg deras spelare till turneringen. Det brukar vara spelare under 23 år samt tre överåriga spelare i trupperna. 

Det kommer vara fyra grupper där de två bäst placerade i varje grupp tar sig vidare till kvartsfinal. Hemmanationen Japan har hamnat i en tuff grupp med Mexiko och Frankrike som alltid har många bra unga spelare.

Grupp D är troligen dödens grupp med Tyskland, Brasilien och Elfenbenskusten. I Franck Kessie har Elfenbenskusten kanske den bästa spelaren i turneringen. Han spelar till vardags i Milan med Zlatan Ibrahimovic och har gjort en monstruös säsong.

Även om alla de bästa spelarna inte kommer finnas på plats så brukar OS fotbollen bli underhållande. Det är många unga spelare vilket leder till lite mer naivitet och öppnare spel. Det gör också att många av dem mindre nationerna också har en chans att slåss om medaljerna.

OS Handboll | OS Handboll 2021

Prestigen kring handboll i OS är betydligt större än fotbollen. Alla lag kommer med sina bästa spelare och det är en dröm att få hem guldmedaljen. Sverige har kvalat sig in till både herr- och damturneringen. 

I herrturneringen är det våra grannar Danmark som är de största favoriterna. Man kommer med ett erfaret lag ledda av Mikkel Hansen och målvakten Niklas Landin. Man har varit här förr och kan vinna igen.

Sverige förlorade mot just Danmark i VM-finalen tidigare i år och det hade vart skönt om vi hade kunnat tvåla dit våra grannar den här gången.

Vi har bara gjort ett axplock av alla grenar som finns i OS, men det kommer nog bli många överraskningar bara här. Det är så många parametrar som är i spel och årets OS framförs ju även utan publik. Det kommer bli en annan atmosfär för idrottarna och det kan hända mycket oförutsett.

*Credit for the main photo belongs to Natacha Pisarenko / AP Photo*

About the Author
By
Afif Hyder

Stor sportfantast med ett gott öga till de flesta sporter. Favoriterna är handboll, skidskytte och cricket utöver fotbollen som är hans största passion. 

Afif fastnade för fotboll som yngling, när han såg Serie A under dess glansdagar. Detta var en tid när spelare som Roberto Baggio och Ronaldo prydde gräsmattorna på den italienska halvön.

Related Content
Världens Rikaste Manliga Tennisspelare

Rikaste Manliga Tennisspelare

Emma Raducanu | Emma Raducanu Lön

Stjärnskottet Emma Raducanu

Grand Slam Race | Federer | Nadal | Djokovic

Grand Slam Racet

Världens Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Världens Bästa Handbollsspelare

Sveriges Bästa Handbollsspelare Genom Tiderna

Sveriges Bästa Handbollsspelare