Nilla Fischer är en av Sveriges största stjärnor och har spelat 188 matcher i den blågula tröjan. Hon har varit och är fortsatt en av landslagets ledargestalter tillsammans med Caroline Seger. 

Tillvardags spelar hon för Linköpings FC i damallsvenskan och det har hon gjort sedan 2019 när hon flyttade hem till Sverige från Tyskland och Wolfsburg.

Även om hon fortfarande är aktiv i landslaget så valde hon att tacka nej till Tokyo-OS på grund av familjeskäl. Anledningen var att Nilla och hennes hustru skulle få barn under sommaren. 

I denna artikel kommer vi gå igenom det mesta som har med Fischer att göra, så följ med!

Kolla in 888sports alla football betting odds

 

Innehållsföretckning

Nilla Fischer Klubblag

Nilla Fischer Landslag

Nilla Fischer Lön | Förmögenhet | Net Worth

Nilla Fischer Sociala Medier

Nilla Fischer FAQ

 

Nilla Fischer Klubblag

Nilla började sin professionella karriär i Kristianstad/Wä DFF och spelade där fram till 2003 när hon valde att flytta till LdB FC Malmö. Hon spenderade 8 år i Malmö och det blev två ligatitlar (2010 och 2011) samt en supercupvinst innan hon flyttade till Linköpings FC under 2012. 

Sejouren i Linköpings FC blev inte lika lyckosam och efter bara ett år valde Fischer att flytta till storklubben Wolfsburg i Tyskland. Hennes prestationer i landslaget under sommaren 2013 gjorde att europamästarna Wolfsburg gjorde allt för att signa henne. 

Totalt spenderade hon dryga sex år i Tyskland. Perioden i Wolfsburg var helt fantastisk. Hon lyckades vinna ligan fyra gånger, DFB-pokal 5 gånger och Champions League en gång. 

2019 valde dock Nilla att lämna Wolfsburg för att återigen spela för Linköpings FC och det är där hon spelar för närvarande.

 

Nilla Fischer Landslag

Fischer har spelat i landslaget sedan 2001. Hon har totalt medverkat i fyra världsmästerskap, två europamästerskap och tre olympiskaspel. 

I landslaget började spelade hon fram till 2013 som defensiv mittfältare men därefter valde dåvarande tränare Pia Sundahge att skola om henne till mittback och det är i den positionen Nilla Fischer skördat som mest framgångar. 

I landslaget har hon tagit två VM-brons (2011, 2019) och sedan var hon även med och tog silvermedaljen i dem olympiska spelen i Rio 2016. 

Ursprungligen var det tänkt att Fischer skulle medverka i Tokyo OS men hon meddelade innan sommaren att hon valt att tacka nej på grund av familjeskäl.

 

Nilla Fischer Lön | Förmögenhet | Net Worth

Det är svårt att hitta trovärdiga källor när det kommer till Fischers inkomster. Enligt vissa källor låg hennes lön runt 100 000-130 000 kr i månaden under hennes tid i Wolfsburg. 

Efter flytten till Linköping har hon enligt egen utsago gått ner i lön med mer än 50 %.

Nilla Fischer Sociala Medier

Nilla Fischer är en ganska så välkänd person även utanför planen. Hon har varit en förebild för många ungdomar, speciellt för unga tjejer och hon har inte varit rädd för att uttala sig om jämställdhetsfrågor. Så hon har en ganska så stor följarskara på sociala medier.

På twitter har hon runt 14 000 följare och heter där @fischer_nilla.

På Instagram har hon ca 42 000 följare och har där handle @fischernilla

Kolla in intressant betting på 888sport

 

Nilla Fischer FAQ

Har Nilla Fischer vunnit Diamantbollen?

- Ja, hon vann år 2018

Vad heter Fischers hustru?

- Hon heter Maria Michaela Fischer

Hur lång är Nilla Fischer?

Hon är 176 cm lång

*Credit for the main photo belongs to Chris Clark / AP Photo*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.